perjantaina, syyskuuta 21, 2007

Sumuisia hetkiä

Silmälasini ottivat ja hajosivat keskiviikkoiltana. Oltiin juuri lähdössä Alfa-iltaan koko perheen voimin, kun ajattelin vielä putsata laseista enimmät sormenjäljet. Ensinnä linssi lipsahti käteeni, tätä on tapahtunut nyt pari kertaa. On vissiin päässeet vääntymään sen verran jossain. Sain linssin paikalleen ja jatkoin putsaamista. *naps* ja sanka napsahtaa poikki linssin yläpuolelta! Varalasit ovat paikassa X, joten ei auttanut kuin lähteä iltaan ilman laseja. Näköni on niin huono, että ehkä 20 sentin jälkeen kaikki muuttuu sumuksi. Iltasella isäntä teki teippivirityksen ja ihmeen hyvin linssi pysyi paikallan.

Eilinen kuluikin Jyväskylän kävelykadulla palloillessa optikolta toiselle. Tähtioptiikassa saivat juotettua sangan, joten vähän elämä helpottaa. Cazzella kävin näöntarkastuksessa, kun saman tien pääsin ja lukemiksi tuli oikeaan -7.50 -1.00 eli yhteensä -8.5 ja vasempaan -3.75 -2.75 eli yhteensä -6,5 jos nyt oikein ymmärsin. Tuo jäljempi miinusluku on hajataittoa ja lisää linsseille hintaa, kun vain -2.00 asti on varastokokoja. No, sangat on ostettu maaliskuulla 1999 ja nämä linssit vaihdettu helmikuulla 2004, joten eiköhän nämä ole itsensä takaisin maksaneet, kun ilman laseja en kuitenkaan pärjää. Hirvittää kuitenkin nuo summat, mitä lasit maksavat! Pelkät linssi maksavat 330-422 euroa plus kehykset päälle! Eli jos joku tietää hyviä tarjouksia jossain niin otetaan ilolla vastaan :) Cazzella on "Osta lasit, saat toiset kaupanpäälle" ja yhteen Tähtioptiikan liikkeeseen on ensi viikolla tulossa mojova muuttotarjous. Cazzelta sain kotisovitukseen parit pokat, ihastuin kovasti yksiin Chanel-merkkisiin, mutta en sitten tiedä, onko kuitenkaan tarvetta kaksille laseille, kun nämä on nyt korjattu. Toisaalta taas ei voi tietää, miten pitkään nämä pysyvät kasassa... *huokaus*

On myös netissä tämmösiä esim Favoptic, mistä saa tilata kehykset kotisovitukseen ja tilata sen jälkeen niistä jotkut, jos on hyvät. Hinta on hurjasti pienempi, kun välikäden vähenevät, mutta vähän mietityttää. Kaavoihinsa kangistunut, kun melki 19 vuotta on lasien kanssa elellyt.

Argh, paree mennä ennen kuin kämppä on remontissa. Jätkät taas vauhdissa... Ei vaan meinaa lähteä tämä päivä käyntiin millään, vaikka ollaan jo puolessa!

Ei kommentteja: