keskiviikkona, tammikuuta 21, 2009

Revontulta :)

Maanantaina lähti puikoilta äidilleni joululahjaksi aikomani Revontuli-huivi virolaisesta liukuvärjätystä villasta. En tiedä, olisiko jäljelle jääneet 50 g vielä riittäneet yhteen kuuden kerroksen toistoon, joten päättelin huivin tehtyäni ohjeeseen yhden ylimääräisen toiston. Puikkoni olivat pienemmät kuin ohjeessa. Hyvän kokoinen tästä tuli ja tänään pääsi perille postin mukana äitini nimipäivän kunniaksi. Kehuja oli kuulemma sadellut, mikä luonnollisesti lämmittää mieltä :) Ja tietysti se, että lahja oli mieluisa saajalleen :) Ole hyvä, äiti ja mummo!


Revontuli
Lanka: Virolainen villa, liukuvärjätty
Puikot: 5 mm pyörö
Kulutus: 175 g
Koko: noin 155,5 cm x 76,5 cm (mitattu jo irrotetusta huivista)
Muuta: ihana malli ja ihana lanka! Värien vaihtumista oli kiva seurata, kun säie säikeeltä tuli lisää uutta väriä. Äitini mies varmaan pyöritteli päätään, kun lauoin aiheesta viisauksia joulun aikaan "Olisi mielenkiintoista nähdä, miten tällaista lankaa kehrätään... kait se kehrääminen on oikea termi..." tms viksua :-P


Jalmari totesikin haluavansa samanlaisen huivin, "muttei näin isoa! Tee äiti semmoinen pieni huivi minulle."


Viikonloppu oli tapahtumarikas: perjantaina kiikutin oksentelevan koiran eläinlääkärille ja syyksi paljastui suolitukos, joka onneksi lähti pois geelin ja eläinlääkärin avulla peräsuolen kautta. Lisäksi saatiin oksennuksenestopiikki ja antibioottikuuri. Koko perjantain nukkui ja maha oli kuralla, mutta nopeasti lähti toipumaan. Pitkästä aikaa kysyttiin töihin kaupunkiin niin olin iltavuorossa juurikin pe. Oli mukava tulla kotiin, kun ovelle kipitti vastaan suht pirteä koira :)

Lauantaina isäntä oli Toijalassa paintball-porukan kanssa ja ihmettelin klo 11.40, että jokos se nyt tuli kotiin. Kuului samanlainen ääni kuin joku olisi paiskannut ulko-oven kiinni. Ketään ei kuitenkaan tullut ja oven takanakaan ei ollut ketään. Myöhemmin näin takapihalta lentävän isokokoisen linnun ja ihmettelin sitäkin. Seuraavana päivänä menin laittamaan pyykkejä kuivumaan saunalle ja löysin selityksen näille kahdelle tapaukselle:


Ilmeisesti pyy oli rysäyttänyt lasin mäsäksi! Ikkunaa korjaamaan tullut puuseppä (ja lintuharrastaja) kertoi kuulleensa pyyn lentäneen joskus kolmenkin lasin läpi! Olisi siinä ollutkin ihmettelemistä koiralla ja lapsilla, pyy saunassa.

Viikko on kulunut kotosalla Jalmarin kanssa. Pientä lämpöä 37,3-37,6, yskää ja nuhaa. Huomenna toivottavasti on hoitokuntoinen, luvattiin mittailla kuumeet molemmilta pojilta vielä aamulla. Huomenna pitäisi myös tulla uusi sohva. Sopivasti juhlistamaan päivää, jona tulee täyteen 10 v ensitapaamisestamme isännän kanssa :) Koulussa on työlään oloinen jakso, paljon lukemista, joten voi päivittelyt olla vähän vähissä jatkossa. Ja jos tässä meinaa snyylle jotain tehdä niin eihän sitäkään voi blogata ennen toukokuuta ;)

Tässä vielä linkit tilaamiini kirjoihin, niistä kenties lisää joskus ( Yarn Stash Wonders: 101 Yarn-Shop Favourites ja Folk mittens ). En ole ehtinyt täysin perehtymään. Ensimmäinen Novitakin tuli, kivoja malleja, kun taas ystävältäni lainaamassani Modassa ei iskenyt mikään.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten upea huivi! <3

Kirsi kirjoitti...

TOsi ihana huivi!

M kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Vauh mikä huivi! Ja teillä sattuu ja tapahtuu:0

Freja kirjoitti...

Huivi on kyllä ihana!

M kirjoitti...

Kiitos :) Ja joo, välillä tapahtuu vaikka mitä ja sit on pitkiä aikoja hiljaista :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis, kaunis huivi! Miulla on tuota ihan samaa (saman väristä) lankaa. Olen jo yhden Revontulen neulonut, mutta nyt aloin miettimään, että jaksaisinko neuloa toisenkin...

satumh kirjoitti...

komia revontuli!