maanantaina, marraskuuta 19, 2007

Lapaskuun tuotosta

Tässä ensimmäiset tekemäni Ailin lapaset. Tosi mukava ja helppo ohje. Tosin kävipä silleen, että kakkostumpun kohdalla peukalo tuli paria riviä alemmas enkä jaksanut melkein valmista tumppua ruveta purkamaan... Tuleepa sitten kahdet lähes samanlaiset kerralla. Nämä valmistuivat torstaina ja lähtivät perjantaina postin mukana kohti Vienon kammaria ja sitä kautta jotakuta tsetseeniäitiä, joka on menettänyt poikansa sodassa. Valitsin tämän mallin, koska se vaikutti lämpöiseltä ja olen halunnut tämän mallin opetella. Langat ovat mustaa ja turkoosi-sinikirjavaa Nallea. Valitsin nämä värit ajatellen, että sinisenkirjava lanka kuvastaa toivonpilkahduksia ja tulevaisuuden toivoa synkkien ajatusten ja surun keskellä.

Edit: Tuosta ohjeesta sen verran muistiin, että mielestäni siinä oli pari virhettä, tai ainakaan minun silmääni kuvan lapanen ei näyttänyt samalta kuin ohje. "Neulo viimeisen mallikerran jalkeen 1 krs punaisella oikein, ja 1 krs punaisella nurin. Neulo sitten 2 krs punaisella oikein ja aloita kärkikavennukset: ... " eli "kakkosvärillä", minun tumpuissa sinikirjavalla. Neuloin kuitenkin mustalla, kuten lopputumpunkin, vaikkei värinvaihtoa ole kirjattu ohjeeseen. Peukalo: "Pura erivärinen langanpätkä varovaisesti pois, ja poimi peukaloa varten yhteensa 18 s. Neulo silmukat 3 puikolla punaisella oikein, kunnes peukalon korkeus on sopiva." Kuvan tumpuissa on kuitenkin valkoinen peukalo, joten tein samalla periaatteella mustat peukalot.

Punnitustakin harrastin aamulla: + 100 g ja - 1 cm. Laiskemman puoleinen viikko jälleen takana. Nyt alkaa pojat olla kunnossa niin päästään aktiivisempaan elämään kiinni.

Lauantaina käytiin ihmettelemässä tavara- ja ihmispaljoutta Jyväskylässä Prismassa. Alkon edessä oli porukkaa odottelemassa aukeamista mennessä ja tullessa oli aluepäälliköt kassoilla pikkaisen kypsän näköisinä. Lankaosastolla kävin kuolaamassa, mutta sinne jäi kaikki, kun varastoa on niiiiiin paljon. Mutta lankavarastoa penkoessani huomasin, että kovin vähän on Nallea ja Seiskaveikkaa yksivärisinä! Pätkävärjättyjä ja raitalankoja on vaikka kuinka. Uudet talvikengät eli reissun tavoite kuitenkin saavutettiin, vaikka muutama muu mielessä ollut asia jäi katsomatta (esim. isommat laatikot/korit tumppuja ja pipoja varten hattuhyllylle, säilytyslaatikoita tenavien leluille...)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

*tassunjälki*