keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Taidepläjäys ;)

Kyllä oli ihanan kesäiset kelit vappuna! Saatiin pihakalusteet öljyttyä ja grillikausi avattua. Isäni osti meille toissa kesänä kaasugrillin joulu- ja synttärilahjaa, on se vaan mukava ja helppo. Ja maukasta ruokaa tulee :-P~ Jalmari vaan taisi saada kylmää, kun autoiltiin vappuaattona kaupunkiin kirpparille ja ruokaostoksille, nenä vuotaa ja yskii edelleen, mutta ei malta olla ulkoilemattakaan, kun ei ole kuumetta. Vappu kului siivoillessa ja käytiin ostamassa Essolta jäätelöt ja syömässä ne Sepän puistossa. Sai Jalmari samalla pyöräilytreeniä. Perjantaina retkeiltiin Jyväskylässä Pääkirjastossa katselemassa isännälle nuottikirjoja, että pääsee uutta kitaraansa soittelemaan urakalla. Samalla tuli vilkaistua musiikkiliike ja ekocenter ompelupöydän toivossa, muttei oikein iskeny mikään, ja eipä ne ois kyytiinkään mahtuneet :( Hirmuinen polte olisi saada ompelupöytä ja päästä ompelemaan pitkästä aikaa. Uudenkarhea kone pölyttyy kaapissa.

Mitäs muuta vappuna? Ulkoilua, grillailua, pääsykokeisiin lukemista. Mukavaa oli, kun isäntäkin oli perjantain kotosalla. Tuntui pienoiselta lomalta. MM-lätkää olen yrittänyt katsoa urhoolisesti, mutta toisen erän viimeiset minuutit tahtovat kadota, kun uni vie voiton. Harmittaa. Kolmas erä on kuitenkin yleensä se jännin.

Käsitöissä tahkoan hikihatussa äitienpäivälahjoja... Muorin Fifi III on ihan hyvällä mallilla, mutta saa nähdä, miten äitini lahjan kanssa käy... 1 o, langankierto, 3 o yhteen takareunoista, langankierto, 1 o, lk, 3 o yhteen takareunoista jne on hitaanlaista, vaikka paksuilla puikoilla kerroksia tulee suht nopeasti. Sorry äitee, parhaani teen :)

Tällaisia olen tässä parin viikon ajan piirustellut:

Ovat kirjontamalleja, joita olen piirtänyt suoraan mallikirjasta muoria ajatellen. Äitiniäiti on kova merkkaamaan liinoja ja on äitiäni hopottanut piirtämään uusia malleja. Tuossa läjässä on muistaakseni 25 mallia kirjan 32:sta ja laitettiin ne eilen poikain kanssa postiin. Toivottavasti olisi edes muutama iskevä malli. Kaksi kirjaa tuossa vielä odottelee vuoroaan. Osa malleista vaan on 50 % alkuperäisestä tms joten mietin, saisinko kopiokoneella suurennettua ennen piirrustamista voipaperille... ehkä. Osassa malleista taas lukee "Koko: 1 : 2", mitähän se tarkoittaa? Osaisko joku jeesata?

Tein tällaisen löydön Huuto.netistä:Kyseessä siis puikkopussi, johon sulloin sukkapuikkojani ja virkkukoukkujani. Ihan mielettömän kaunis! Tosin malli kaipaisi että vähän työstämistä. Esim mitään kansiläppää tuossa ei ole eli jos pussukka tipahtaa nurinpäin, leviää puikot lattialle. Ja pyöröpuikoille tarvisin kanssa tämmösen. Tarttee varmaan lähteä kangas- ja lankaostoksille... ;) ...ja pöytä...

Päästään vihdoin siihen taideosuuteen! Pojat halusivat myös kuvata pussukkaani, joten tässä heidän näkemyksiään:

Jalmarin 4 v otokset:Elmerin 2 v 9kk otokset:

"Katso tuosta läpi, ja kun näkyy pussi niin ota kuva"

"Katsotko sä siitä?"


Kaksi alempaa jo näyttää ihan hyviltä :)

3 kommenttia:

tiina kirjoitti...

Tervehdys blogiisikin:) Herttaisia kuvia, lapsilla on silmää!

jina kirjoitti...

Tosi upeita kuvia ovat lapset ottaneet! :-) Tuollainen pussi olisi kätevä ja kauniskin vielä.

Tiina kirjoitti...

Todellinen löytö, tarvisin itsekin jonkun tommosen kaapissa pölyttyville puikoilleni :)