torstaina, huhtikuuta 10, 2008

Hulinaa riittää

Synttärit saatiin pidettyä! Ei puhjennut vesirokkoa kummallekaan. Elmeri tosin alkoi vuorostaan kuumeilla eilen ja teki eilisestä epätavallisen rauhallisen päivän, kun jätkä vaan makoili tai istuskeli sohvalla. Tänään alkoi kurkunpää pitää taas pahaa ääntä, toivottavasti ei äidy pahaksi.

Jalmarin synttäreitä juhlittiin urakalla 2 päivää. Sunnuntaina kävi mun vanhemmat puoliskoineen, M & M, kummisetä poikineen, mun veli ja naapurit kuusiaidan takaa. Lahjoiksi tuli vaatetta (Hieno Cars-fleecetakki, sukkia, alushousuja...), Cars-autoja, tarroja, vesipyssy, Rottatuille DVD, radio-ohjattava auto sekä isovanhempien kimpassa ostama polkupyörä sekä kypärä. Autot hahmoja alkaa olla kasassa liki 30, mutta silti puuttuu hahmoja :) Kakut tein molempiin juhliin ite, ja tähän sunnuntain kakkuun en ollut tyytyväinen. Itelle muistiin, ettei kannata kostuttaa mehulla eikä tehdä suklaakakkua. Jäi jotenkin kovaksi ja mehulla kostutettuna oli päältä kuiva ja pohjakerros lainehti. Sen sijaan maanantain kakku oli oikein hyvä, vähän enempi jopa olisi saanut kostuttaa. Kostutin maidolla. Luontaisesti gluteenittomilla jauhoilla tein, kun Elmerillä on vilja-allergia. Maanantaina täällä hulisi 5 perhekuntaa, yhteensä vieraita 6 aikuista ja 9 lasta. Lahjaksi tuli hieno pyyhe jossa pieni brodeerattu lohikäärme, puuvärit, ilmapalloja, karkkia, Elias-sarjasta laiva, jota voi uittaa ammeessa (tai järvessä jos ei pelkää että se karkaa, on patterit ja potkuri...), lisää Cars-juttuja ja pari työkonetta. Leppoisia olivat mukavat kutsut ja tarjoamiset riitti hyvin. Mutta muistiin itelle, että älä varaa neuvola-aikaa samalle päivälle kun on juhlat... paitsi jos on auto käytössä.

Jotain pientä valmistumista käsitöissä, mutta niistä lisää myöhemmin. Pienet vauvantumput valmistui ja lähti poikien pikkuserkulle sukkien kera eilen. Myös Jalmarin paidan hiha valmistui ja pääsin saman tien aloittamaan toisen. Sitä sain eilen neuloa rauhassa tunnin verran ja sain sormen kipeäksi terävistä puikoista. Huomaa käsissä treenin puutteen, kun sormet kipeytyy. Olen tässä valitellut, että tekisi mieli aloittaa jotain ihan uutta. Sain eilen SNY:lle alkuun yhden jutun, mutta tekisi aloittaa jotain muutakin. Lähdetään poikien kanssa reissuun viikonlopuksi, kun isäntä matkustaa Viroon paintballin merkeissä. Mennään pohjanmaalle ukkilaan. Sinne olisi kiva ottaa joku huivintekeles matkaan, esim. hyväksi todettu Fifi III? Toisilla on "aivottamana matkaneuleena" sukkia ja tumppuja, mutta musta on mukavempi ottaa matkaan jotain pyöröpuikolla tehtävää. Ehkä paikanpäällä sukkapuikotkin on ok, enkä mä toki ajaessani voi kutoa, mutta on vähempi liikkuvia ja kadotettavia osia, kun on pyörö välineenä. Onhan mulla vielä ilta aikaa pähkäillä. Ehkä laitan Luna Moth Shawlin alulle ja otan sen? Tai sitten toiselle isoäidille äitienpäivälahjaksi aikomani Fifin. Äidin lahjasta ei paranekaan täällä hiiskua ;) Lisäksi virolaiset villat huutelee kovaa tahtovansa huiviksi, ainakin se punainen. Ruskeansävyinen on vielä vyyhtinä saunalla.

Mutta nyt tää lähtee hakemaan kouluun. Yhteishaku päättyy huomenna. Vapise Jyväskylän ammattikorkea, täältä tullaan taas! Ja yliopisto kanssa! *lähtee tilaamaan pääsykoekirjaa*

PS. Pitää vielä mainostaa Tinttamarellia: tilasin Bilkiksen kanssa tavaraa sieltä perjantaina, paketti oli postista noudettavissa tiistaina!

1 kommentti:

lentokala kirjoitti...

Tsemppiä pääsykokeisiin valmistautumiseen! Sama homma täällä menossa...