maanantaina, marraskuuta 10, 2008

SE on valmis!

Eli ensinnä Frejalle tiedoksi, että ei kannata katsoa tätä loppuun asti, jos haluat saada huivin ensinnä :) Tiedossa siis kuvia valmiista Kiristä! Projekti on ollut pitkä, varmaan vuosi takaperin (vai jo kauemman aikaa sitten...?) ostin langan ja mietin, kenelle tästä tulisi ja mitä. Lopulta löytyi oikea lahjottava ja oikea malli ja huivi on ollut puikoilla varmaan puoli vuotta (?). Toivottavasti on mieluisa :) Ja kuvia in action ois kiva saada ;)

Mutta ensinnä pari kuvaa lauantailta. Kerin Utunan vyyhtejä ja tässä todistusaineistoa:


Yllä Uhtu-huivilanka väriltään Lohtu ja alla Uura väriltään Aljopuu.

Tuli vain tenkkapoo, kun huomasin, ettei pöytälevy mahdukaan vyyhdinpuun kiinnikkeeseen. Sitten keksin tuon leikkuulaudan. Kerin vyyhdin Uura Aljopuuta sekä Uhtu Lohtua. Uurasta syntyi isänpäivälahja, juuri ja juuri kaulanympäri riittävä kaulain kiinnitettäväksi hakaneulalla tms. Lämmin se varmasti on, toivottavasti pääsee käyttöön eikä ole liian piukka. Aika tarkasti meni koko 50 g vyyhti ja näin kauniisti värit sojuvat:

Mittoja en muistanu ottaa tarkemmin. 35 silmukkaa 5 mm puikoilla, 1 o 1 n niin pitkästi kun lankaa riittää. Tosi ihanan lämpöinen ja pehmoinen valmiina, mutta pehmoisiin lankohin viimeaikoina tottunut "lankasormi" oli aika kovilla lopuksi, kun hirveää kyytiä viime tipassa väänsin lahjaa :) Nimi voisikin olla "yhden iltapäivän kaulain". Ehkä 30 s olisi riittänyt, olisi tuonut vähän lisäpituutta, mutta tämä meni nyt näin. Uhtu vielä odottaa mallia... kolmiopitsihuivimalleja saa vinkata ;)

Ja tattadadaa! Saanko esitellä toistaiseksi isoin tekemäni huivi, Kiri:

Kiri
Koko: 228 cm x 123 cm
Lanka: Novita Kid Mohair, väri 371, tumma sammalenvihreä
Puikot: 6 mm pyörö
Kulutus: 204 g

Ja kuten näkyy, päädyin pingottamaan sen petarin suojuksen päälle. Ei paras mahdollinen paikka (nuppineulat raapii lattiaan eivätkä pysy ihan niin hyvin kuin esim patjaan tökättäessä), mutta mahtuihan se. Ehkä olisi vieläkin voinut isommaksi pingottaa. Hauska oli saada kommenttejanne kysymykseeni, ehkäpä joskus uskaltaudun kokeilemaan (jahka isäntä ensin antaa luvan...)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihana huivi! <3

Freja kirjoitti...

Ihana, ihana, ihana, KIITOS! :D Äksönkuvat tulossa, kunhan saan päivänvalossa kuvaajan paikalle!

Anonyymi kirjoitti...

SE on upia! Ja pukee varmasti saajaansa.

Unknown kirjoitti...

Kyllon komia huivi! :O Mä pähkäilen pilalle menneen ikuisuusprojektini kanssa (tuli väärää kokoa), että purkaisko ja tekis siitä mohairista jotain muuta. Vaikkapa huivin. Ikunaan kun en ole yhtään huivia tehnyt. :)

Kysyit Olavista, että onko sukua. Onpa hyvinkin, miehen setä. Kaikki, joilla tämä sukunimi on, on tavalla tai toisella sukua. :)

Unknown kirjoitti...

Niin ja vielä piti kysyä, että mistä tunnet? :)

Anonyymi kirjoitti...

Lämmin kiitos sinulle Sny syksy 2008 ajasta.
Pakettisi olivat ihania ja ne ilahduttivat tosi paljon.
Ihanaa joulun odotusta!