keskiviikkona, lokakuuta 29, 2008

Jupinaa

Tapahtuipa tänään päiväkerhon tiloissa:

Hlo X: "Onko tuo koira tuossa ulkona sun?"
Mä: "Joo on."
Hlö X: "Älä koskaan jätä koiraa tuolla lailla vartioimatta, meidän lapset pelkää koiria. Ei meinannut uskaltaa tulla ollenkaan kerhoon, kun ei ollut ketään aikuistakaan siinä..."
Mä lähtee kiukkua niellen paikalta, miettien, missä lapsen huoltaja oli, jos aikuisia ei ollut paikalla...

Jos vähän selittäisin. Minulla on tapana viedä pojat päiväkerhoon näin keskiviikkoisin, useimmiten kävellen rattaiden kanssa ja Tomu tietysti mukana. Jätän Tomun vaununaisaan kiinni ja se odottaa nätisti ulkona, kun saatan pojat sisälle ja autan riisumisessa. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia, koskaan. Nyt sitten sapettaa, etten sanonut siinä tilanteessa mitään, vaan jupisen täällä itsekseni pikkusieluisia ihmisiä, jotka luulevat olevansa maailmannapoja. Jos kerhon pihaan tulee koirakieltomerkki, jätän Tomun jatkossa kotiin, mutta muussa tapauksessa ei kenelläkään ole oikeutta tulla sanomaan, saako jonkun koira olla siellä vai ei. Mä ainakin luotan omaan koiraani, että uskallan sen jättää vartioimatta. Sen sijaan ihmiset arveluttavat, mistä niistä tietää vaikka ohimennessään lyövät tai potkaisevat viatonta koiraa. Silloin on oma vika, jos koira käy kiinni puolustaessaan itseään.

Ehkä mun pitääkin jatkossa ottaa Tomu kerhon eteiseen mukaan :) Ei jäisi vartioimatta.

Ymmärrän toki, että koirapelkoisia ihmisiä on olemassa ja pelko on heille todellista. Silti koiria on ja tulee aina olemaan yhteiskunnassa. Asian kanssa on vain opittava elämään. Meidänkään 15 kiloinen, 30 cm säkäkorkuinen koira ei mielestäni sieltä pelottavimmasta päästä ole, mutta selitäpä se pelkäävälle. Koira on koira hänelle, oli se iso tai pieni.

No, Tomun tuntevat tietävät, miten se osaa olla. Jotka ei tiedä niin voi tulla tutustumaan. Tää on oikeasti kympin arvoinen koira. Sellainen once in a lifetime, elämäni koira.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jees. Meitä ihmisiä on niin moneksi. Sinänsä en pysty ymmärtämään että jos koira on kiinni jossain niin siitä tarvisi tehdä numeroa. Tosin aina voi miettiä että jättääkö koiran ns. kulkureitille vai laittaako kiinni johonkin sivumpaan.

Oikeesti ongelmahan on lenkkipoluilla ja muualla ne koirat jotka on irti. Kilttejähän nekin on kaikki omistajiensa mielestä.

-J-

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin joo: tämmösiä koiria mäkin voisin vältellä vaikka olis kiinni: http://ww1.prweb.com/prfiles/2005/11/22/314319/SamUgliestDogLulu.jpg

M kirjoitti...

No olipas pelottavan näkönen tapaus linkin takana, huh!

Anonyymi kirjoitti...

Yleensähän Tomu herättää ihastusta, se on niin veikeän näköinen. Lisäksi Tomu on kultaisin koira ikinä! En tunne toista niin fiksua ja lempeää.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, hyvä jos tykkäsit lahjasta!