tiistaina, helmikuuta 03, 2009

Hajatelmia

Viime viikolla kävelin koulultani Jyväskylän keskustaan ja ohitseni pyöräili tyttö. Hänellä oli toppaliivi ja neulepaita ja pää paljaana. Pakkasta ei ollut "kuin" 5 astetta, mutta silti jäin miettimään, millaisen flunssan hän mahtoi hankkia itselleen. Mielestäni on muutenkin riskaabelia ajella polkupyörällä talvisaikaan, silloinkin kun on kypärä päässä. Mutta minusta on tullut arka sekä kaatumiselle että kylmälle, ilman kypärää en pyörän selkään nouse enkä ilman pitkiä alushousuja lähde pakkasella ulos.

Kävelin yliopistoalueen läpi. Kävelin kaikessa rauhassa mahataudin jälkimainingeissa ja katselin rauhassa ympärilleni. Upeita rakennuksia ja rauhallinen miljöö. Miksikä lie turistiksi luulivat, kun kiireiset ihmiset viuhtoivat ohi :) Kiikutin vihdoin Tapiolta tilatut langat Terhille, ja pohdin Seppälässä paria nuhjaantunutta neuletta sovittaessani, että kuka sellaisia ostaa. En ainakaan minä halua uutta ostaessani jotain, mikä on jo valmiiksi kulahtanut tai täynnä päättelemättömiä langanpäitä.

Olen käyttänyt askelmittaria pari viikkoa. Sitä on mielenkiintoinen seurata. Suositus olisi, että ihminen kävelisi 10 000 askelta päivässä, ja ainut kerta kun olen siihen yltänyt (ja jopa ylitin!) oli tuo päivä, kun kävelin ensin keskustaan ja siitä vielä isännän työpaikalle, 11 385 askelta. Muuten askelmääräni pyörivät 4000 ja 7000 välillä. Jos olen käynyt lenkillä koiran kanssa on askeleita jotain 6500, ilman lenkkiä jäävät 4000 tietämille. Iltavuorossa töissä taannoin ylittyi 8000 askelta. Eli täyttääkseni 10 000 askelta päivässä minun tulisi kiertää Tomun kanssa reilu lenkki ja kävellä lisäksi paljon talon läpi saunalta olkkariin ja takaisin.

Yhdet pienet sukat valmistuivat viime viikolla, niistä lisää jahka saan kuvan :) Aloitin hamsterityönä tuubin 7 veljeksestä. Jännittää, mitä siitä tulee. Sen tarkoitus olisi lämmittää reisiä ja takamusta lyhyemmän takin kanssa ulkoillessa, ja kait sitä voisi topinkin tapaan käyttää. Kaksi riviä valmiina, aktiivisempaan neulontaan päässee loppuviikosta.

5 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Jyväskylän yliopisto on miun alma mater. Vanha kampus on ihana sekä ulkoa että sisältä. Oli etuoikeus saadsa opiskella niin hienossa ympäristössä.

kerttu kirjoitti...

Luin hajatelmasi mielenkiinnolla:)

Freja kirjoitti...

Miekin turisteilen kampuksella kävellessäni aina välillä, vaikka olenkin pyörinyt yliopiston nurkilla jo kymmenen vuotta...

Salainen kirjoitti...

Kurkkimassa täällä :)

AnneHelena kirjoitti...

Hei!
Poikkesin kurkistelmaan kuulumisiasi : )
Ihanaa viikonloppua!