lauantaina, tammikuuta 19, 2008

Paljon asiata

On niin paljon kertynyt mieleen asioita, mitä pitäisi muistaa tänne kirjoitella. Kun vaan muistais kaikki kerralla ettei tarttis moneen kertaan editoida :)

Ensinnä laitetaan tuonne palkkiin uusi Nappi, sillä liityin mukaan Salaiseen neuleystävään. Ilmoittautuminen päättyy tänään klo 23.59, joten kaikki empivät nyt täyttämään ilmoittautumislomaketta! Lisäksi pähkäilen, että liittyäkö mukaan Salaiseen sukankutojaan. Se oli viime vuonna ensimmäinen tempaus, mihin osallistuin ja tekisi mieli jälleen lähteä. Mietityttää vaan, että tuleeko liikaa, jos on Lankahamsterit ja SNY jo menossa. Ja että löytyykö varastosta oikean väristä ja oikean sisältöistä lankaa?

Seuraavaksi tämä mieltäni kovasti lämmittänyt tunnustus, jonka sain Lentokalalta, KIITOS!
Tämä tuntuu erityisen hyvältä, kun olen mielestäni vielä vihreä bloginpitäjä enkä osannut odottaa, että joku tämän minulle antaisi. Laitan kuvaan linkin, joka vie awardin alkulähteelle. Tämä palkinto tarkoittaa seuraavaa:

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times." Ja sama suomeksi (vapaa suomennos, ite tehty, sorry jos on vähän tönkkö :) ):"Anna palkinto 10 ihmiselle, joiden blogit tuovat sinulle iloa, inspiraatiota ja saavat sinut tuntemaan itsesi iloiseksi Blogistaniasta. Kerro heille jättämällä kommentti heidän blogeihinsa, jotta he voivat jakaa palkintoa eteenpäin. Varo, voi saada palkinnon useampaan kertaan."

Monessa lukemassani blogissa palkinto on jo jaettu useampaankin otteeseen, mutta haluan silti jakaa tämän erityisesti Kaisalle ja Villasukalle. Molempien blogeista tulee tunne kuin olisitte vanhoja tuttuja vuosien takaa, kirjoitatte rehellisesti ja avoimesti. Kiitos teille :) Molempien blogeissa kiinnostaa myös maantieteellinen sijainti eli Kaisan pohojalaasuus ja Villasukan "naapuruus". Seuraavaksi haluan jakaa myös live-elämän tutuille eli Bilkikselle, Tiinalle ja Elinalle. Kun on livenä tuttu niin blogiin tulee omanlaisensa sävy. Elinan kirjoitusten lukemisesta olen saanut nauttia pisimpään, ja sama lennokas, mutta maanläheinen linja jatkuu :) Muita palkinnonsaajia:
* Jatta, koska blogi on mielestäni kaunis kaikin tavoin. Ihana katsella kuvia, kun niihin on panostettu.
* SatuH, rento blogi hauskoine juttuineen ja kivoine käsitöineen.
* Norpatti, ihan mielettömän hyvä blogi!
Ja kaikki muutkin blogilistallani olevat, olette kaikki hyviä! Famu, mohairmetsä, Pikkumyyn Piiperrykset....

Jotain muutakin piti kirjoittaa... no ainakin tämä piti laittaa: käykää allekirjoittamassa vetoomus. Vaikeavammaisten kanssa työskennelleenä olen sitä mieltä, että jokainen ansaitsisi henkilökohtaisen avustajan, jotta elämä olisi mielekästä. Vaikka palvelutalossa asuisi niin ei henkilökunnan aika riitä kaikkeen.

Jotain arkista lopuksi. On ollut mukava palailla normaaleihin arkirytmeihin, kun kerhot ovat tällä viikolla alkaneet. Tiistaisin on perhekerho ja torstaisin esikoisen oma kerho sekä samaan aikaan MLL:n perhekahvila, missä on pienemmän kanssa hengattu. Tiistain kerhossa on ruoka sopuhintaan ja pitkästä aikaa kumpikin poika söi hyvin. Tahtoo yleensä mennä häsläämiseksi syömishetki, kun on paljon muitakin paikalla. Tuo kerho on enemmän poikien aktivointia kuin omaa seurustelua, kun tahtovat pelata ja piirtää. Torstaisin pääsen enemmän seurustelemaan toisten äitien kanssa, kun on vain yksi vahdittava ja lelutarjontakin kapeampi.

Olin tiistaina ahkera: pyöräytin pari pellillistä lihapullia! Pienemmällä on vilja-allergia, joten lihapulla/pihvihimon iskiessä ei auta kuin äitin tarttua toimeen. Sama pinaattilättyjen kanssa. Mutta mukavahan se on tehdä, kun tietää, että maistuu. Samalla saa pakastimeen useamman annoksen. Tahtoo meikäläisellä vain tuo aloittaminen olla se mikä tökkää. Johtunee osittain siitä, että keittiössämme vallitsee lähes jatkuva kaaos. Jotta mahtuisi jotain tekemään, on ensin raivattava työtasot roskista ja tiskeistä, murusista ja ruoka- ja kahvitahroista. Tiskikoneessa yleensä seisoo puhtaat astiat. Eli meillä ei tarvita säilytystilaa eikä roskista ;) Kun sais iskostettua takaraivoonsa sen, että tekis heti eikä jättäis hommia kasaantumaan (terveisiä äitille...) ! Esim kuivat pyykit, käärisi heti koneellisen kuivurista kaappiin niin ei kertyisi nykyistä 3-5 koneellista kerralla käärittäväksi. Blah... on niin paljon kivempaa istua kutimen kanssa sohvalla kuin käärittävien pyykkien kanssa ;)

Valmistakin on tullut yhden pipon verran. Odottaa vielä päättelyä, punnitusta ja kuvaamista. Mistäpä tulikin mieleeni, että olen tyystin unohtanut kuvata hahtuvalangasta tekemäni Vadelmaunelmat huovutuksen jälkeen! Ovat olleet kovassa käytössä ja ovat kyllä ihanat. Ullaneuleen ohjeella, M-koko. On myös unohtunut onnitella Blogikoiraa, joka täytti 18.12. 5v! Täytyy ottaa Tomustakin virallinen 5 v kuva :) Ja aina vaan raportti silmälaseista on tekemättä. Jospa nämä tulisi tehtyä, kun ne on tänne listattu...?

PS. Pikkiriikkisessä Kyläkaupassa tuolla Tuurissa on Novitan langat tarjouksessa "vanhat värit pois uusien alta" ... Vasta viime viikolla oli Bambinot tarjouksessa ja ostatin mummolla (äitini) vaivaiset 14 kerää... eikä tuolla kaapissa ole yhtään pussia lankaa, eihän? ;) Puolustukseksi tuohon määrään se, että siinä on montaa väriä siten, että jokaista olisi 5 kerää jemmassa (valkoista, punaista, sinistä, 1 minttu, keltaista). Saa tehtaille tuleville poikien pikkuserkuille jotain :)

8 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Voi kiitos kauniista sanoistasi! Pitäisi oikeasti tehdä jotain järkevää, mutta mietin taas isän asioita (sain puhelu, huonenee tasaisen varmasti) joten ei oikein saa mitään muuta aikaiseksi kuin roikkua netissä....

Jatta kirjoitti...

Oi kiitos <3

Satu H kirjoitti...

voi kiitoskiitos, on tää suosionosoitusten tulva vaan niin hämmentävää jotenkin. :)

TiinaR kirjoitti...

Kiitos kiitos :)

Kaisa kirjoitti...

Suurkiitos! Kiitä ihan julkisesti blogissa kun saan puhistua ensin pahimmat kiukut yhteiskunnasta... :)

Anonyymi kirjoitti...

sny täällä, heippahei. et ollenkaan hankala tapaus, toiveet listattu ylös....

Monna kirjoitti...

Kääks, nyt alkaa jännittämään, kun SNY jo viesteilee... hyvässä mielessä siis :) Ja mitähän kivaa sitä omalle keksis...

Helmis kirjoitti...

Haaviston kirjaa oon pitkään himoinnut minäkin. Nyt kun otin sen lainaksi, totesin, että loppujen lopuksi sttenkin vain muutama mallin on sellainen, jonka oikeasti haluan tehdä. Ajattelin, että yritän tehdä muutamasta mallin itselleni ja sen jälkeen palautan kirjan (ainakin jos sitä joku kaipailee), mutta tällä hetkellä en välttämättä olisi kirjaa itselleni hankkimassa kuitenkaan. Ainakaan mistään suolaisesta hinnasta!

(niin ja ajattelin kyllä jonkun mallin kopioidakin omaan käyttöön, eikös se ole ihan sallittua...)

Mukavaa viikonloppua :)!!