perjantaina, tammikuuta 25, 2008

Kirjastolöytöjä

Tein maanantaina reissun kirjastoon ja sieltä löytyi paljon ihania neulekirjoja. Jopa ihan uunituore Punokset puikoille, joka oli juuri tuotu hyllyyn!


Ensimmäisenä Kädentaidot, joka on aika onneton kirja. Tai tuossa neuleosiossa ainakaan ei mikään iskenyt. Kirja pitää sisällään useamman alan käsitöitä. Mary Oljen kirja "Kirjoneuleista kauneimmat" on helmi, siitä tarkempi kuva vielä alempana. Kertakaikkiaan ihania kuvioita! Punokset vielä odottavat rauhallista selailuhetkeä, haluan nautiskella kirjasta kaikessa rauhassa :)


"Koukussa neulomiseen" olen lainannut joskus aiemminkin, eikä sieltä nytkään mikään oikein säväyttänyt. Kivoja pikkuideoita. "Neulo ja rentoudu" pitää sisällään muutamia yksinkertaisia ohjeita ja rentoutumisen ajattelua tms. Odottaa myös tarkempaa tutkiskelua. "Hurmaavat huivit", nopealla selauksella ihan jees. Pitää selata uudelleen, kuten yleensä :) "Käsityön pikkujättiläinen" on sellainen opus, minkä voisin haluta omaan hyllyyni. Kattavasti jokaiselta käsityösaralta asiaa tekniikoista, materiaaleista ja muusta. Lähinnä neule- ja huovutusjuttuja olen selaillut.

Ja tässä vielä tämä helmi :) Kauniiden mallien lisäksi siinä on tekniikan opetusta esim. kierrereunus, reunahapsut... semmoinen kattava perusteos vuodelta 1978.


Pitäisi lähteä kiertelemään kirppareita, kierrätyskeskuksia ja muita, jos tämmöisiä aarteita löytyisi. Toinen aarre olisi Eeva Haaviston "Sata kansanomaista kuviokudinmallia", jonka hinta näkyi Huuto.netissä nousevan päälle 40 euron. Esim täällä on neulottu lapasia kirjan ohjeilla.

1 kommentti:

Kristiina S kirjoitti...

Kivoja kirjoja olet hankkinut.
Tuosta E.Haaviston kirjasta on mitä ilmeisimmin tulossa näköispainos. Just tänään olen kirjoittanut asiasta.