sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

Joulu tulla jolkottaa

Tuntuu, ettei mitään ehdi tehdä. Koulutehtävien deadlinet paukkuvat seuraavan kahden viikon aikana. Yksi tenttikin tiedossa. Tuntuu, ettei jouluvalmisteluille saa antaa sijaa ennen kuin "työt" on tehty. Siksi tänä vuonna taitavat jäädä omatekoiset lahjat vähäisiksi.

Eilen sain vihdoin toimitettua isänpäivälahjan perille:

Lanka: Cascade 220 väri 2411
Kulutus: 89 g
Puikot: 5 mm
Koko: 17 cm x 165 cm
Muuta: Ihana lanka, mukava malli. Toimii. Toivottavasti on myös kiva käytössä.

Pari muutakin esiteltävää olisi, mutta niistä ei ole vielä kuvia. Sain nimittäin ennakkojoululahjana puolukanpunaisen Kanteleen :) Lisäksi ostin itselleni lauantaina pitkään himoitsemani Perhe-muumimukin :) Koulussa saimme 6 tunnin pikakurssin kanteleen soittoon ja jäin koukkuun. Se on tulevaa työtäkin ajatellen kätevä säestysväline kokonsa puolesta, helpompi ottaa matkaan kuin kitara, mitä aion myös opetella jälleen soittamaan.

Blogistaniassa ja Ravelryssä käydään ajoittain kiivasta keskustelua tekijänoikeuksista. En ole juuri asiaan perehtynyt, kun käsityöni teen lahjoiksi ja omaksi iloksi enkä hae ansioita niillä. Olen kuitenkin pohtinut hyväntekeväisyyden näkökulmaa: jos teen huivin diakoniatyön myyjäisiin arvontapalkinnoksi esim. Fifi III tai Swallow tail shawlin tai minkä tahansa valmiin ohjeen mukaan, teenkö rikoksen? Saako ohjeita käyttää vai onko aina hyvä kysyä ohjeen tekijältä lupa?

Ja ken kokee omakseen rukoilun, saa muistaa sekä minua että isoäitejäni. Vanhuus tekee 87-vuotiaille teräsmummalle ja -muorille tepposiaan monin tavoin, joten rukoillaan enkeleitä heidän vierelleen kulkemaan. Iskä tietää.

1 kommentti:

Marjut kirjoitti...

Lycka till viimeisiin tentteihin ja onnea uudelle kanteleelle! Toivottavasti isoäitisi toipuvat!