tiistaina, joulukuuta 02, 2008

Uusia kuvioita

Tänään vietin päivän esikoisen kanssa kaupungissa. Aamulla oli aika silmäpolille, kun poika keväällä neuvolassa valitteli, ettei näe vasemmalla silmällä mitään, kun oikea peitettiin. Jalmari 4 v ja kohta 8 kk käyttäytyi hyvin mallikkaasti toimenpiteiden ajan ja saimme selville, että vasemmassa silmässä on taitteisuutta + 5 ja risat! Edessä siis silmälasien hankinta ja 4 kk:n kuluttua kontrolliin. Jos silmä on edelleen heikompi, aloitetaan peittohoidot eli vahvempaa peitetään, jotta heikomman näköradat aivoissa pääsevät kehittymään. Hyvin asiantuntevia olivat sekä lääkäri että hoitaja. Lääkäri selitti pitkät pätkät siitä, miten tärkeää on 0-8 v iässä hoitaa silmiä, että näköradat pääsevät normaalisti kehittymään. Jos niitä ei hoideta niin vanhempanakaan ei ole laseista niin suurta apua, kun radat ovat jääneet kehittymättä. Hyvällä tuurilla radat paranee ja Jalmari ei tarvitse laseja vanhempana. Loppupäivä kului äidin koulua ihmetellessä sekä lelu- ja silmälasiostoksilla. Ei kyllä käytykään kuin yhdessä liikkeessä ja bongasi heti mieluisat pokat.

Kanta-asiakaskortti silmäpolille ois jees, kun Elmerille (3 v 4 kk) on tulossa kutsu karsastuksen takia :)

Äidillä on vähän ristiriitainen olo. Hieno asia, että vika on korjattavissa laseilla eikä kyseessä ollut mikään sairaus tms. Jännittää, miten elämä lasien kanssa lähtee sujumaan, ovatko ne heti monella mutkalla poikien rymytessä keskenään. Mutta ihanaa on se, että poika itse odottaa jo kovasti laseja! Mä olen saanut lasit 6-vuotiaana ja inhosin niitä syvästi. Jalmari taas käy vähän väliä sanomassa:"Mä en äiti JAKSA odottaa VIIKKOA!" :)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

meillä on nuorimmalla pojalla ollut kohta kaksitoista vuotta lasit.Ihme kyllä yhdetkää ei ole pahemmin hajonnut.Mitä nyt muutaman kerran silloin pienempänä linssit irronnut,mutta poka saikin lasit kaksi vuotiaana.

Villasukka kirjoitti...

Veljeni sai lasti alta 10v ja inhosi niitä syvästi, inhoaa yhä, eli kävi tässä syksyllä leikkauksessa.

Itse sain lasit 10v ja olen aina tykännyt :) Tosin leikkaus ei minulle kävisikään koska toisessa silmässä on arpi (ei mitään tietoa miten se on tullut). Olisi vain kivempi, jos rillit pokineen olisivat halvemmat, haluaisin vaihdella paljon useammin!

Freja kirjoitti...

Ihanasti suhtautuu laseihin. :) Toivottavasti ovat yhtä mukavat vielä jokapäiväisessä käytössä.

M kirjoitti...

Sinikka: Oho, jo kaksivuotiaan!

Villasukka: Joo, omista laseista saan pulittaa omaisuuden optikolla, Favopticilta tilasin edelliset, ihan on olleet toimivat pelit ja maksoivat ehkä kolmasosan optikon hinnasta.

Freja: Joo, saa nähdä, miten lähtee menemään :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa, että Jalmari saa lasit ja silmät pääsee korjautumaan! Mukavaa päivänjatkoa!!

Anonyymi kirjoitti...

mä sain omani kuusivuotiaana, eikä ole koskaa kummoisemmin harmittanu. Enkä ole ikinä edes harkinnut leikkausta (vaikka en tiedä, olisko se mahdollinenkaan), kun olen mieluummin lasit päässä kuin ilman. En siis käytä piilolinssejäkään.

Mut siis en kokenut silmälaseja lapsenakaan ikäväksi.

satumh kirjoitti...

onpa ihanaa tuo asten suhtautuminen. :) ite olin 13 kun sain lasit ja sillon se ei enää niin herkulta tuntunut..

M kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne! Levollisin mielin suhtaudun tulevaan.