maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Vihdoin :)Esitellään tässä ensinnä tämä pussukka, josta viimeksi mainitsin eli Sukantekelepussukka. Minusta tuo vaan on liian pieni, vaikka leikkelin 16 cm:n mukaan ja ompelin 0,5 cm:n saumavaroilla. Ylimmässä kuvassa on 150 g Nallelankakerä sullottuna pussiin, toisessa pussi auki ja 20 cm sukkapuikot sojottaa kerästä ja viimeisenä kaverukset vierekkäin. Ehkä tämä onkin ajateltu 50 gramman kerille...? Mutta eiköhän tämä käyttöön tule, seuraava 20 cm tilkuilla :) Ompelukonekin viriteltiin tänään paikalleen autotalliin niin ei sovi purnata, ettei ole ompelupaikkaa!

Ja sitten tämä mestarikappale UFOsta FUFOksi:

Jalmarin villapaita
Ohje: Moda xx malli 36 Raitapaita (olikohan kesä 2006 tms, etsin tiedon)
Koko: 5/6 v
Lanka: Nalle Colori
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Kulutus: 221 g

Tätä paitaa on tehty hitaasti ja hartaudella toisten töiden puskiessa ohi muistaakseni tammikuulta 2007, mutta voi olla jo syksynpuolella aloitettu. Tänään se vihdoin valmistui, kiitos Fufo-tempauksen innoituksen! Jo aloittaessani arvelin työn olevan pitkä, joten tein kokoa isomman ja siinä on vielä kasvunvaraakin :) Hihat tein pyörönä, mutta muuten seurasin ohjetta. Ohjekirjojen avulla poimin kauluksen silmukat eritapaan kuin koulussa olen oppinut (kts. Stitch'n bitch neulojan käsikirja, löysin omasta kirjastosta ja tekis mieli investoida itellekin) ja opettelin neulomaan saumoja, kun kouluaikaiset opit olivat unohtuneet (yhden villapaidan tein yläasteella.) Tyytyväinen olen.

Innoissaan poika oli paidastaan, mutta lopuksi tahtoi pois, kun kutitti. "Äiti, minä voin laittaa tämän uloskin, kun tämä on niin lämmin paita, voinko laittaa?" Toivotaan, ettei kutitus ilmene niin ylivoimaiseksi ettei paitaa huolita päälle. Tuo Nallelanka on pojan lemppariväri, siitä on jo sukat ja tumput tätini tekeminä (ja kovasti pidettyinä) ja itsetekemäni pipo.

Fufoilun myötä on edistynyt myös serkun kaulahuivi, ja unipussin hiha, mutta nyt pitäisi löytää pussin ohje, että uskaltaisi jatkaa... Uutena työnä puikoille hyppäsi Kiri ja tulee tosi kaunis sammalen vihreä ystävälle lahjaksi :)

7 kommenttia:

satumh kirjoitti...

kiva kässäpussi! :)

Anonyymi kirjoitti...

hieno paita :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva pussukka ja varsinkin kangas!

Villasukka kirjoitti...

Kiitos linkistä tuohon pussukkaan - se nimittäin kävisi loistavasti pyykkippoikapussiksi, jota juuri äsken kaipailin.

M kirjoitti...

Kiitoksia kehuista ja villasukalle ole hyvä vaan :) Pussukan kangas on ollut joskus mun huoneessa verhona, missähän se toinen muuten on ... ? Liekö jo tuhoutunut jossain projektissa.

Freja kirjoitti...

Pussukka on kyllä hauska, minäkin olen jo aloittanut oman version. Joululahjakääreiksi varmaan päätyy, kiitos ideasta!

Anonyymi kirjoitti...

Tuota pussukkaa on pakko kokkeilla! Mutta taian itte tehä jo vähä isommilla tilkuila :)