torstaina, kesäkuuta 05, 2008

two down, one to go

Ammattikorkean pääsykokeet onnellisesti takana! Eilen hain sairaanhoitajaksi ja tänään sosionomiksi. Kumpanakin päivänä pääsin ensin ryhmähaastatteluun ja yksilöhaastatteluun viimeisten joukossa. Eilinen ryhmä oli tasainen ja tehtävänantokin mukavempi kuin tänään. Tänään päädyin ryhmään, jossa muut olivat joko juuri lukiosta tulleita tai vuosi-pari sitten kirjoittaneita, meinasi vähän nikotuttaa mutta hyvin mielestäni hoidin tilanteen. Haastattelussa eilen tuli enemmän "ööö... jaa..." kohtia kuin tänään, tänään tuli hyvät keskustelut haastettelijan kanssa sosiaalityön tilanteesta Suomessa :-D Eli jos ei näillä mennä sisälle niin on kumma! Sitten harkitsen vakavasti ilmoille heittämääni "putkimiehelle oppipojaksi" -vaihtoehtoa. Sillä(kin) alalla on huutava pula osaavista työntekijöistä. Ensi viikolla vielä tiistaina kärvistelen Sosiaalityön pääsykokeen, sitten saapi kesäloma alkaa :) Tällä tietoa viimeinen kesä kotiäitinä.

Tässä pari kivaa linkkivinkkiä eli on ilmestynyt tällainen Jämä-Ulla, mistä voitte etsiä vinkkejä, miten käyttää jämälankanne. Itseen iski heti Nepal-myssy, tuollanen pitää saada! Tosin isäntä voi sanoa, ettei hän tuollaisen hipin kanssa lähde ulos... pitää sit pitää välimatkaa kadulla ;) Lisäksi parista blogista pomppasi tällainen laukku, mikä olisi toteuttamisen arvoinen itellekin.

Ja kiitokset vielä kaikille koiruus ja lapaskommenteista :) Kiva saada palautetta. Ja Willis taisi tartuttaa muhun vihreää, kuten bloginkin väreistä näkyy ;) Olen viherhenkinen, mutta vähän käyttänyt itellä vihreää väriä. Johtunee myös siitä, että olen ollut pitkään punapää jossain määrin ja vihreä on tehnyt naamastani kalpean. Tummalla/ruskealla tukalla ilmiö ei ole sama. Kait.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti pääset opiskelemaan. Mä muuten olen sosionomi ammatiltani. :D en vaan ole ehtinyt siinä ammatissa olee, kun jäin kotiäidiksi. ;)

Unknown kirjoitti...

Hei! Oli kiva kuulla että kokeet menivät hyvin. Nyt vaan jännitetään...

Willis kirjoitti...

toivottavasti pääset kouluun. Tuo sosionomi olisi minunkin listalla, jos pystyisin kouluun lähtemään. en vaan tässä tilanteessa pysty. Onnea!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti pääset opiskelemaan! Kumpikin ovat oikein hyviä ammatteja :) Minä muuten olen sosiaaliohjaaja ammatiltani (eli ennen amk-aikaa oli opistotason sosiaaliohjaaja- koulutus. melkein sama siis kuin nykyinen sosionomi). Sitä työtä teenkin mp-puolella.

M kirjoitti...

Kiitos kiitos :)