perjantaina, tammikuuta 25, 2008

Keskeneräiset työt

Kuvani ovat painottuneet valmiisiin töihin niin ajattelin välillä esitellä keskeneräisiä. Niitä onkin nyt monta, kun parin ufon (= unfinished object) lisäksi aloitin pari työtä, joista toisella on deadline helmikuun alun paikkeilla ja toinen on myöhästynyt synttärilahja.

Ensinnä esikoisen villapaita. Aloitettu varmaan näihin aikoihin viime vuonna, kun saimme tädiltäni pojille sukkia ja isompi piti tämän värisiä sukkia heti vuorokauden putkeen jalassaan. Siitä inspis paitaan samasta Nalle Colorista. Kokokin on 5-6 v, kun arvelin, että voi kestää tämä projekti... :) Ohje Moda 3/2006 malli 35. Ensimmäinen hiha tuloillaan. Tämä oli yksi syy maanantaiselle kirjastoreissulle: olen hukannut ohjeen kopion enkä muistanut, miten piti lisäykset tehdä. Onnekseni lehti oli hyllyssä :)

Branching Out -huivi Serkulle. Tein tällä mallilla viime keväänä huivin poikien hoitotädille ja ajattelin, että tämä olisi kiva huivi myös serkulle. Sain kuitenkin vasemmat hartian ja lapaluun jumiin tätä neuloessani, joten se on odotellut uutta inpistä. Samalla ohjeella tein myös äidilleni huivin Novitan Oliviasta. Lanka on merkkiä x joku puuvillalanka arkistojen kätköistä. Kiva neulottava.

Kukahan nämä kirjoisi ja tekisi loppuun?? Noloa, Bilkis, nämä on olleet tulossa teidän tytölle ties kuinka kauan, mutta kirjontapeikko minua pelottelee :( Mitä luulet, mahtuisivatko vielä vai teenkö suosiolla jotain muuta? Pohjan pituus noin 11 cm.

Näiden sukkien deadline helmikuun alussa, tässä ensimmäinen kokoa 42/43 oleva dominoneulesukka. Tykästyin tähän malliin vuosi sitten, kun opettelin sen Salaisessa sukankutojassa. Tosin tuo kantapää teki sormet kipeiksi, onko se sitten tiimalasikantapää vai lyhennetyin kerroksin tehty? Mutta eipä tullut reikiä niin kuin viimeksi. Ohje: Moda 1/2007. Ja lanka (yllättäen, tätä meinaan on ainakin pussillinen eri väreissä) Nalle Colori, 3 mm bambuilla.

Muuta keskeneräistä on vasemmalla Nellille tumput (Nalle Colori), keskellä Hannalle maskotti (Piikun hahtuvaa) ja oikealla isoäidilleni huivi, kun täyttää 6.2. huikeat 86 v. Lanka on huuto.netistä joskus huutamaani mohairia, jota sanoisin savunsiniseksi enkä harmaaksi. 7 mm puikoilla teen sen verran kuin lanka riittää (130 g).

Lopuksi parit valmistuneet, joita en muistaakseni ole kuvannut eli vasemmalla esikoisen säärystimet syksyiseen/talviseen automatkailuun, kun lahkeet on korvissa ja nilkat paljaina. Keskellä omat hahtuvatumppuni Vadelmaunelmat. Jokos rakas ystävä siellä eteläisessä Suomessa olet omasi saanut puikoille?? Lapaset noin 25 cm pitkät ja tosi mukavat kädessä. Ei palele! Viimeisenä oma punainen piponi, josta on edelleen ne huikeat 2 lankaa päättelemättä... :-D

PS. Kiitos viestistä Helmis! Joo, en mäkään noilla hinnoilla ostaisi, varsinkaan näkemättä ensin. Ja minunkin käsityksen mukaan malleja saa kopioida omaan käyttöön. Kaupallisissa tarkoituksissa taas asia on eri.

Hauskaa viikonloppua!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista...erityisesti tuo vaaleanvihreä pitsihuivi sävähdytti romantikkoa minussa. Mittasin vaavin jalan ja jatka vain, jatka vain, puikot kilisemään...kiitos jo etukäteen!:)Ovat tosi suloiset. Itse neuloin vauvalle odotusaikana setin josta puuttuu juuri tossut, en tajunnut yhdestäkään tossuohjeesta mitään, ja sukkiakin olen neulonut niin vähän, että on kynnystä aloittaa.

Anonyymi kirjoitti...

jestas mikä määrä neuleita .... olet kyllä taitavaja reipas...

Anonyymi kirjoitti...

tulikin liian salaiseksi äskeinen viesti

Anonyymi kirjoitti...

Vadelmaunelmat on aivan herkulliset!