sunnuntaina, joulukuuta 16, 2012

Kuulumisia

Hei vaan pitkästä aikaa, ja kiitos Famulle kysymästä, meille kuuluu ihan hyvää :) Edelleenkään en tosin ole neulonut ja työrintamalla on ollut hässäkkää, niin kirjoittelu on jäänyt. Uuden harrastuksen olen löytänyt helmitöistä ja ompelusta ja decoupagesta, joten kuvia niistä voisi hyvin jakaa täällä.

Kun edellisen kerran kirjoitin, Jalmarin lääkitystä pienennettiin. Oireet helpottivat ja sairastelu väheni. Kuitenkin toukokuun lopulla tuli sellaisia uusia oireita, joiden perusteella lääkitys lopetettiin. Lääkäreiden mielestä Jalmari oli kestänyt lääkityksen hyvin ja ihmeen pitkälle. Olihan tuo kuitenkin lähes sama annos, mitä aikuisillekin annetaan. Heinäkuun lopulla tehtiin hoidonlopettamistutkimukset, joissa todettiin kaiken olevan ok. Lääkitys kuitenkin vaikuttaa elimistön puolustuskykyyn laskevasti vuoden verran. Mutta paras uutinen kaikista: meidän Jalmari on selättänyt melanooman!

Seurantaa tehdään edelleen säännöllisesti. Alkuun tiheämmin eli n. 3 kk välein ja jatkossa harvemmin. Noin puolivuosittain otetaan magneettikuvat ja ultrataan. Muistaakseni siihen asti tehdään seurantaa, kun sairastumisesta on kulunut 5 vuotta.

Syksy on ollut täynnä muutosta työrintamalla. Päiväkoti, jossa työskentelen, suljettiin ja odotimme väistötiloja syyskuun lopulle sijaistaen muissa yksiköissä. Syyskuun lopulta ollaan toimittu väistötiloissa ja opeteltu uutta arkea. Uutta päiväkotia odotetaan, toiveissa päästä syksyllä 2014 aloittamaan toimintakausi siellä. Tai en tiedä, missä itse silloin menen, kun sijaisuus loppuu heinäkuussa 2013. Mutta uusi päiväkoti tulee tarpeeseen kasvukunnassa.

Syksyn mittaan on ollut paljon sairastamisia joka puolella. Lämmin syksy on antanut pöpöjen jyllätä oikein urakalla. Itsekin olen sairastanut useammankin nuha-yskä-taudin ja nyt on antibioottikuuri lopuillaan. Tuntuu helpottavan oloa. Astmakin on oireillut, kiitos ilmassa olleiden homeiden. Joten oikein ihanaa, kun tuli lunta ja pakkasta :)

Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille! Palaillaan taasen!

:)

3 kommenttia:

Päivikki kirjoitti...

Ihania kuulumisia!!!!

Marjut kirjoitti...

Voi, miten kiva kuulla, että Jalmari on voittanut taudin, hienoa!

Katja V kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.