torstaina, elokuuta 20, 2009

Taitaa olla kesä lopuillaan

Tahaton blogitauko päättyy tänään. Ei vaan ole ollut energioita päivitellä, kun ei ole ollut mitään esiteltävääkään. Hyvin vähän olen mitään kudoskellut koko kesänä. Jospa sitten syksyllä senkin edestä? Lisäksi googlereaderissä roikkuu vaivaiset 182 lukematonta blogikirjoitusta, pitää kiriä niitä pikkuhiljaa.

Pariin kuukauteen on mahtunut monenlaista sekä iloa että surua. Saatiin komea terassi mieheni tädin miehen isolla työpanoksella heinäkuun lopulla, mutta lauantaina joudumme saattelemaan samaisen miehen haudan lepoon :( Sydänkohtaus vei tämän ihanan ihmisen mennessään ihan liian aikaisin (pari vuotta päälle 60 v.)

Ei pihalla enää kulkijaa,
Vain kodissa muistot asustaa.

Me katsomme jälkiä kättesi töiden,

Kiittäen, kaivaten, ikävöiden.


Sain itse tutustua häneen 10 vuotta sitten. Ensi tapaamisen jälkeen vähän mietin, että mikähän ukko se tuokin on, kun tuli mieheni kanssa minua juna-asemalle vastaan ja taskussa oli joku pullo. Ensivaikutelma kuitenkin petti, ja mies oli mitä kultaisin ihminen varustettuna suurella sydämellä, jonne erityisesti lapsenlapsi ja meidänkin pojat mahtuivat, puhumattakaan karvaisista kavereista. Hän oli täynnä tarinoita ja elämänkokemusta, ja oli ihanaa saada pitää hänet meillä terassin rakentamisen ajan. Ikävä on kova.

Surun keskellä valmisteltiin Elmerille 4 v synttärit sekä kummitytöllemme 7 v- synttärilahja, joka meni postissa perille tällä viikolla:


Kaulahuivi
Lanka: Debbie Bliss Rialto
Kulutus: 79 g
Puikot: 6 mm
Koko: 17,5 cm x 125,5 cm
Muuta: Idea omasta päästä, mallikuvio syksyn Novitasta.

Pakettiin laitettiin myös kyniä, kumeja, mymmeli-muki sekä smurffi-vaahtokarkkeja, jotka kuulemma olivat hyviä :) Niitä tarjottiin Elmerin synttäreilläkin.

Kesätyöt vetelevät viimeisiään, ja tunnelma alkaa olla sekä riemukas että haikea. Kouluun on kiva palata, mutta sekä asukkaita että työkavereita tulee ikävä. Jospa sitä koulun ohella saisi tehtyä keikkaa silloin tällöin. Ajattelin ruveta pakertamaan opinnäytetyötä nyt syksyllä, katsotaan mitä siitä tulee. Töitä varmasti teettää, mutta lukujärjestyksessä on hyvin tilaa.

Töissä on ollut sekä kivaa että rankkaa. Välillä on työvuoroista puuttunut ihmisiä, välillä on ylimääräisiä, ja iltavuorot ovat jostain syystä olleet todella kiireisiä. Rankkuutta lisäsi kuolemantapaus, sekä lasten ja isin lomailu. Ei ollut kiva lähteä töihin, kun toiset sai jäädä kotiin. Ensi kesänä koitan varata aikaa lomailullekin, jos se vain on mahdollista. Työ on sekä raskasta että hyvin antoisaa, sekä fyysisesti että henkisesti, kasvattavaa. Olen taas oppinut paljon uutta ja saanut lisää itsevarmuutta.

Tässä tällainen pikainen kuulumispäivitys. Kertomista olisi ties kuinka ja paljon, muttei jaaritella enempiä :)

5 kommenttia:

Kangaskasa kirjoitti...

Olen pahoillani, että tärkeä ihminen viereltänne on poissa! Voimia teille!

seijap kirjoitti...

Voi.
Voimia ja jaksamista alkavaan syksyyn. Sinua siunaten.

MarjutJ kirjoitti...

Voimia surun keskelle! Syksyyn liittyy aina haikeutta, vaikka se voisi olla uuden alku.

M kirjoitti...

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se vaan vie voimat. Toivottavasti syksystä tulee hiukan helpompi!