perjantaina, huhtikuuta 04, 2008

Metsä, ei metsää

Vielä sunnuntaina nukkumaan mennessämme takapihamme takana oli rehevä metsä. Maanantain ja tiistain jälkeen siellä näytti tältä:Bongaa yläpuolen kuvasta linnunpönttö :) Alapuolen kuvasta voi myös bongata pöntön, mutta myös epämääräisen koiruuden, joka nauttii keväisestä kelistä *reps* :-D Tarkoitus oli kuvata tuota pihlajaa, minkä metsuri armaan mieheni pyynnöstä jätti pystyyn. Se on mielettömän kaunis kesällä, kun on täydessä kukassa. Olisi ollut sääli luopua siitä, vaikkei se varsinaisesti minun/meidän olekaan.

Metsurin jälkeen metsässä on keskiviikkona ja torstaina ollut tämmöinen "lemmikki":On pienillä pojilla riittänyt ihmettelemistä. Jalmarista kuulemma tulee isona moottorisahamies ja kaupunkimies, joka tekee läppärillä töitä (tulee jotenkin siitä, kun isi on kaupungissa töissä :) ). Oli ihan intopinkeenä eilen, kun isi oli käynyt ostamassa moottorisahan ja suojakypärän, vaikkei ite pääse vielä niitä käyttämään. "Ostitko isi sinä nämä minulle valmiiksi??" kysyy toinen silmät loistaen :) Kyllä leikkisahat soi illalla! Elmerinkin käsisaha vedettiin käyntiin ja pörisi sahatessaan niin että räkä lensi :)

Näiden lisäksi ohjelmassa on ollut yksi ikkunanmittaaja, yhdet messut, yksi jumppa, yksi putkimies, veroilmoitusten täyttöä, kerhoilua, lisää sairastamista, kaksi pientä energistä ja kiukkuista miestä, vesirokkoaltistuminen (pääsiäisenä, pikaisia paranemisia kummitytölle!), uuden lieden ja jääkaapin saapuminen, Jalmarin synttärivalmisteluja, jotka jatkuvat edelleen... risaisia öitä... Jännätään, parantuuko poika, kun synttäreitä olisi tarkoitus juhlia su ja ma vai nostattaako vesirokon sunnuntaina. Ihanaa, että tartuntavaarasta huolimatta on vieraita ilmoittautunut tulevaksi. Olisi tosi kova pala, jos juhlia pitäisi siirtää, laskee jo öitä sormin ja on muutenkin jo kuukauden niitä odottanut. Pidetäänhän porukalla peukkuja!

Mitään valmista ei käsityörintamalla ole esitellä. Isännän pipo on edelleen kuvaamatta. Huivivalmisteluja olen sen verran tehnyt, että kerin 2 vyyhtiä Colinette Parisiennea ja tulostin ohjeen. Ja ajattelin tehä ihan itelleni vaan :) Ei taida tavoite Jalmarin paidan valmistumisesta synttäreille onnistua. Tempasin hihan alusta, kun unipussin kanssa opin tekemään hihan pyörönä, pari saumaa vähemmän neulottavana ja tuntuu nopeammalta tehdä, kun saa oikeaa tehdä. Menee vaan illat leipoessa ja siivotessa, samoin päivät, ja tappeluita selvitellessä. No, kyllä se joskus valmistuu. Jotain äitienpäiväjuttujakin pitäisi varmaan valmistella, jos meinaa tehdä...

Ja loppuun pari kuvaa blogikoira Tomusta:

"Ho?"

Poseeraus

"No nii, eikö se jo riitä? Tää jätkä lähti nyt..."

1 kommentti:

Bilkis kirjoitti...

Hyvä että pihlaja säästyi...pyhä pihlaja, kaunis ainakin.

Pidetään peukkuja, että J paranee!