tiistaina, joulukuuta 30, 2008

Kooste joulusta

Joulu tuli ja meni, ja monien muiden tapaan ajattelin esitellä sekä tehtyjä että saatuja lahjoja. Olen ilmeisesti ollut superkiltti, kun lahjavuorta katselen ja ihmettelen, kiitokset vaan kaikille vielä kerran!

Omatekoiset lahjat jäivät vähiin, laitetaan syy koulun piikkiin. Jos jo tammikuulla aloittaisi ensi joulun lahjat niin ehtisi paljon enemmän ;) Tässä jo muutamissa kuvissa vilkkunut Minttumaari, jonka tein isäni avokille.Minttumaari
Koko: 124,5 cm x 64 cm
Lanka: Novita Wool, väri 565, vanharoosa?
Puikot: 4,5 mm pyörö
Kulutus: 114 g
Muuta: Kuvissa värit on jotain sinne päin, kun iltasella ottamani kuvat olivat kovin keltaisia ja koitin kuvankäsittelyllä niitä vähän parannella... Väri on tuommoinen marjapuuron punainen, siniseen menevä punainen. Hyvältä näytti saajansa yllä, harmi ettei tullut otettua kuvaa.

Isälleni tein ensimmäisen hupukkaan/hupukkeen, joka toivottavasti lämmittää hiihtoladulla. Sekin näemmä kuvaamatta.

Hupukas
Lanka: Val Gardena le Fibre nobili, 60 % villaa ja 40 % akryyliä, 50 g = 120 m, hienopesu/konepesu
Puikot: 5 mm pyörö
Kulutus: 85 g
Muuta: 2 o 2 n -ribbiä, 100 s, 37 cm pitkä ja n. 32 cm venytettynä leveys. Isompi saisi olla, ainakin pidempi mun pöyheään päähäni, toivottavasti isälleni istuu paremmin. Uskoisin vähän löystyvän käytössä, kun on noin paljon akryyliä. Idean toteutukseen sain Keskiäkäisen blogista, missä on syksyn mittaan vilissyt kivoja hupukkaita. Näitä siis ensi jouluksi urakoimaan ;)

Lisäksi annoin veljelleni meillä käyttämättömiksi jääneet huovutetut hahtuvalapaset. Ne ovat vissiin ajalta ennen blogia, kun en löydä aiheesta kirjoitusta.

Tässä potrettia käsityöaiheisista saamistani lahjoista:

Eli ystäväni olivat muistaneet minua käsityöpusseilla, etualan punaisilla ja vihreällä langalla sekä kuvasta puuttuvalla lahjakortilla 2 x NHS -hierontaan! Ystävältä on myös tuo Kuunteleva rukous -kirja. Äidiltäni sain Kauneimmat käsityöt -lehden ja Novitan vuosikerran. Veljeni muisti Karuselli-kerillä ja Hetaleita poropeukaloille -kirjalla ja rakas aviomieheni upealla teoksella A gathering of LACE. Tässä muutama helmi sieltä:


Näiden lisäksi sain vaatetta, upean muistitikun (teräskuorinen 4 GB eli mun käyttötavoilla ISO), karkkia, arpoja, ja ihan itteni näköisen muumimukin :)


Joulu kului ukkilassa aatosta tapanin aamuun ja tapanina siirryimme mummolaan ja olimme siellä sunnuntaihin asti. Tuli syötyä, ulkoiltua, nukuttua ja saunottua. Lauantai-iltana sain mahataudin tai jonkun vatsakrampin, josta toipuilen edelleen. Lauantaina oksetti ja etoi, sunnuntaina toimi toinen pää. Ruokahalu alkoi palailemaan tänään, mutta ei mahdu kuin murto-osa normaalista ruokamäärästäni masuun. Oikein pikadieetti pois joulukiloista...

Frejan kanssa kuvailtiin joskus taannoin Kiriä ulkosalla, täältä voitte katsoa kuvia. Lisäksi kevään salaiset neuleystävät on jo jaettu ja minäkin olen saanut omaltani nettikortin sekä omani blogia kävin kurkkimassa. Jännää jännää :)

Vaikka kuinka toivoisin, ei taida äitini huivi (tai mikään muukaan työ) valmistua ennen vuoden vaihdetta, joten vuoden langankulutus näyttäisi olevan 2 kg 276 g. Valmistuneet työt jätän vielä tuohon sivupalkkiin odottelemaan uutta sijoittelupaikkaa. Monella näkyy vuodatuksessa sellaisia "Sivut" -kohdassa olevia erillisiä juttusia, en ole keksinyt miten tässä saisin tehtyä samanlaisia. Saisi kätevästi talteen valmiit työt ja kirja-arkiston. Ja lanka-arkiston, jos joku jaksaisi sen käydä läpi... :)

3 kommenttia:

sade kirjoitti...

Ihana minttumaari ja ihana muki! <3

hyvää uutta vuotta!

Laura kirjoitti...

Kauniin huivin olet taas väsännyt. Ja aika ihania ne kirjan mallitkin. Taitavat vaan olla myös haasteellisia? En ole pitsin neulomiseen millään tavalla perehtynyt, mutta näin maalaisjärjellä ajateltuna... :D

Freja kirjoitti...

Olipa ihania huivimalleja kirjassa! Ja kaunis tuo Minttumaari valmiina.