keskiviikkona, heinäkuuta 16, 2008

Päässä surraa

Olen pari päivää surffannut erinäisiä helmikauppoja ja Helmetti-keskustelufoorumia. Eihän siitä saa kuin päänsä sekaisin :) Tekisi mieleni tehdä siemenhelmistä jonkinlaista koruviritelmää, mutta tietotulva... ei tiedä mistä lähtisi liikkeelle! Helmiä ostin Tuurista lomareissulla, enää puuttuu loput materiaalit eli joko jotain vaijeria, siimaa tai lankaa, lukot. Ilmeisesti tarpeellisia olisivat myös pyöröpihdit, solmusuojat ja väritön kynsilakka tai liima. Neula? Huh... Lisäksi varasin kirjastosta läjän kirjoja aiheesta, hakuaan odottavat siellä. Helmikauppojakin on sata erilaista, miten löytää niistä paras sekä valikoimaltaan että toimituskuluiltaan? Nämä HelmiQ:n tarvikepaketit näyttää kivoilta, tuollaisia enkeleitä olen ihastellut monessa blogissa.

Vauvan myssy oli mukavaa ja helppoa reissuneulottavaa. Odottaa saumojen ompelua ja solmimisnyörejä. Tein koon 70 mukaan Bambinosta, mutta näyttää kovin pieneltä. Onneksi neule joustaa. Tehdään sitten isompi jos ei sovi :) Helmisurffailun välissä Kiri on edistynyt mukavaa vauhtia. Toista kerää aloitin eilen. Mukava ja helppo mallikerta menee ulkomuistista. Luna Moth saa edelleen odottaa, piti käydä puikko- ja koukkukaupoilla kun ei varastosta löytynyt 4,5 mm pyöröä eikä 5 mm koukkua! Siis 3 ja 3,5 mm pyöröjä on varmaan 3 kumpaakin 80 cm pitkinä! Onpa se virhe nyt paikattu. Vielä kun saisi aikaiseksi aloittaa...

Reissu itsessään meni mukavasti. Nukkumiset (tai niiden vähyys) vähän rassasi paikkapaikoin, kun Jalmari päätti kahtena aamuna klo 5.30 ettei nukuta, mutta loppua kohti nukkumiset tasaantuivat, ja kotosalla ekana aamuna herättiin vasta klo 8. Reissu piti sisällään shoppailua, autoilua Ukin autolla, yhden illan tivolissa, ulkoilua vanhan kouluni pihassa ja sen ympäristössä, paljon ranskanpottuja makkaran kera ja jäätelöä, sekä isomummojen tervehtimistä, pullaa, sateita, muistipeliä, ulkoilua sateiden välissä, saunomista, metsäretkiä ja Elmerin koti-ikävää. Lukeminen jäi vähiin, käsitöitäkin tuli tehtyä vähemmän kuin ajattelin, mutta nautin yhteisestä ajasta lasteni ja vanhempieni kanssa. Olisin voinut olla reissussa pidempäänkin, mutta Elmerille iski koti-ikävä jo perjantaina, joten tulimme kotiin mummon kyyditseminä sunnuntaina päiväuniaikaan. Täällä oli sillä aikaa ahkeroitu uudet vesiputket käyttöön asti, seuraavaksi lämmitysputket, ja ulkona kallistusten kääntämisiä kaivurin kera. Omakotitalossa riittää puuhaa :)

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Minä olen kans joskus haaveillut noista helmitöistä, mutta on tuntunut jotenkin hankalalta toteuttaa ja on jäänyt. Toivottavasti sinä innostut ja onnistut :)