maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Kesäsukat

Tai voi näitä talvellakin pitää, mutta halusin kevyemmät kesävillikset, joten tässäpä nämä:


DROPS Nilkkasukat
Ohje: DROPS design, Malli nro FA-030
Lanka: Garnstudio's Fabel Superwash, väri 159
Puikot: 2,5 mm
Kulutus: 42 g
Koko: 38/40


En oikein saanut mieluisaa kuvaa noista. Illalla otettuja kuvia, harmaammat erilaisella kuvausmoodilla, punaisemmat "tavalliseen tapaan". On tuo kuvaaminen ja kuvankäsittely sellasta, että siihen saisi tuhrattua aikaa vaikka kuinka... En vaan kehtaa nyt mennä pihalle kuvailemaan uusiksi, kun naapurin pihalla on ukkoja töissä, vaihteeksi vesiputkessa reikä. Tuolla ohjeessa on samasta langasta tehty samat sukat niin voitte katsoa verrokkia sieltä. Tosi kivat ovat jalassa, seuraaviin tahdon kuitenkin vähän enemmän vartta.

Vein pojat mummolaan lauantaina, tänään kotiutuvat. Koitan saada sitä ennen kämppää kuntoon ja eilen aloittamani sukkapussukan valmiiksi. Kone päätti vastustaa eilen urakalla, kun langan kireyttä en meinannut saada mieleisekseni millään, sitten loppui valkoinen lanka (onneksi oli uusi rulla kaapissa, tosin vähän sävytetty valkoinen, olisiko kerma? Kelpaa kuitenkin.) ja lopuksi neulakin vääntyi. Arg. No, puolet tehtynä, toinen puoli jäljellä. Sitä ei tahdo muistaa, miten paljon hommaa on ennen kuin pääsee itse ompeluvaiheeseen. Päätin tehdä omani vanhasta yksinäisestä muumiverhosta, josta ratkoin saumoja, silitin ja lopulta leikkelin 16 x 16 cm tilkkuja 10 kpl. Saattaisi tulla toinenkin kassi tuosta jäljelle jääneestä palasta. Sais ny ensin tään kasaan.

On ollut puhe, että saisin viritellä ompelukoneen autotallissa lojuvalle pirtinpöydälle. Joskus siinä oli musiikinäänitysvehkeet, mutta nyt lähinnä tyhjänpanttina. Siellä kone voisi olla jatkuvasti asemissa ja voisin käydä hurruuttelemassa kun siltä tuntuu. Kangasvarasto on lähinnä fleeceä ja flanellia, tarttis varmaan käydä ostoksilla :) Ajatuksena tehdä puikkopussukka pyöröpuikoille, itelle trikootunika/mekko, pussukoita joihin voi sujauttaa lahjoja (lahjapaperin tilalle), kauppakasseja...

Pitää vielä hehkuttaa hyvää tuuria lauantaina! Puhuin äidilleni, että pojille pitäisi ostaa T-paitoja. Tuurin kyläkaupassa oli tarjous 2 paitaa 4 euroa. Päätin käydä katsastamassa kierrätyksen, joka on äitini liikkeen kupeessa, ja löysin 18 T-paitaa yhteensä 5,40! Eli 30 senttiä kappale! On hetkeksi pojille paitoja :) Taisi siinä pari isompaakin olla, mutta kasvaahan nuo poijjat.

PS. Käykääpä lukemassa hauska kirjoitus Elämänlankaa-blogissa, jos ette ole vielä käyneet :)

3 kommenttia:

aura kirjoitti...

Kivat sukat! Täytyy ottaa ohje muistiin, minulla olisi tuota lankaa juuri yksi kerä. Ompeluinnostus onnistui melkein nostamaan päätään, mutta onneksi ei ollut mitään ommeltavaa, joten eiköhän se kohta laannu. Minä en siis pidä ompelusta, jostain syystä en vain sitä aina muista.

Kaisa kirjoitti...

Voi kun iloiset sukat!

Tuollainen pussukka pitäisi tehdä itsellekin...

Satu H kirjoitti...

tuo on kiva ohje, äitille tein nilkkasukat sillä ja vois tehä kyllä itellekin. tollaset pikkusukat on kesäsukkina just parhaat! :)