maanantaina, maaliskuuta 17, 2008

Sairastaminen jatkuu...

Ei ole aikoihin tullut kirjoitettu kunnolla kuulumisia, huomaan. Mutta eipä täällä hirveästi ole tapahtunut, kun ollaan sairasteltu. Oma olotila otti takapakkia torstaina, kun kurkku äityi uudelleen kipeäksi ja perjantaina kolmen aikana alkoi nousta kuume. Ilta menikin sohvalla maatessa, kun paleli kamalasti ja oli veto poissa. Kuume kuitenkin meni sillä ohi, lauantaina oli aika rikkinäinen olo, mutta pää selkeä eikä kuumeinen olo. Sain pakattua pojille mummolakamppeet ja viimeisteltyä unipussin ekan hihan. Kurvasimme koko perhe Tuurin pieneen Kyläkauppaan mummon töistäpääsyä odotellessa ja sieltä tuli ostettua sny-juttu, Pipsa Possu DVD-boksi sekä karkkipäivän karkit ja Tomulle pussi siankorvia. Pahoittelut Ukkilan suuntaan, ettei käyty, mutten halunnut lähteä 86 v isoäitiä sairastuttamaan.

Shoppailureissu meni yllättävän kivuttomasti. Tosin välillä ihmeteltiin, että mikähän tämä ja tämä täällä kärryssä on, kun pojat haalivat juttuja mihin kärrystä ylettyivät. Hirmu nopeita näppeineen! Tässä muuten linkki ihanaan kirjoitukseen nelivuotiaista DALLAS PULLAA -blogissa. Meillä vietetään 4 v synttäreitä ensi kuun alussa, kiirastorstain poika Jalmari juhlii :)

Pojat ovat koko viikon kyselleet, koska pääsisivät mummolaan. Viime maanantaina mummo käväisi meillä ja piipahdimme Jyväskylässä pikaisesti. Ei olekaan hetkeen tullut käytyä ihan ydinkeskustassa. Mutta siis, viikon kysely palkittiin kun pojat pääsivät lauantaina mummolaan kahdeksi yöksi. Jalmari ihmetteli, miksei saa olla kolmea yötä, mutta mummolla on työpäivä tiistai niin ei se passaa. Mummo kyyttää reissumiehet kotiin tänään.

Vanhemmat ovat viettäneet vapaata viikonloppua sekä yhdessä että erikseen: la illan ukko nukkui ja minä väänsin mambosta uutta mariomyssyä ajatellen, että äkkiähän tämä tästä valmistuu... Sunnuntai meni Jyväskylässä messuilla. Kallis reissu, kun päätettiin ostaa uusi jääkaappi ja liesi.... *hyppii riemusta ja odottaa koneita saapuvaksi pääsiäisen jälkeen* Vanha hella paistaa miten sattuu, lämpötila heiluu monella sadalla asteella ja toinen pää pellillisestä on palaa kun toinen on vielä paistumassa. Tässäpä näiden kuvat, kopioitu Electroluxin sivuilta. Jääkaapin mallia en löytänyt , mutta tuo lienee samanlainen (enb39400w8 on meille tulevan koodi). Katsotaan, millaisia sitten ovat käytössä.

Messuilla saatiin kulumaan hyvin aikaa ja saatiin paljon tietoa. Erityisesti pellettilämmityksestä, mihin olemme ajatelleet siirtyä kun öljysäiliö tyhjenee eli kesällä kenties. Myös kuusiaitamme leikkaamisesta saimme infoa ja orapihlaja-aidan kanssa toimimisesta. Oli sata ja yksi erilaista maalämpö-ilmalämpöpumppujuttua, ikkunoita, autotallinovia, sisustusjuttuja, keittiöjuttuja... paljon laidasta laitaan. Ja todella messut tämmöisille tavallisille tumpeloille omakotiasujille, suosittelen lämpimästi. Eniten meitä ihastutti Viherlandian piste, mihin oli upeasti rakennettu puutarha! Laattakiviä, suihkulähde, aitoja kukkia... keidas messujen keskellä :) Myös sataan erilaiseen kilpailukuponkiin tuli rustattua nimi. Voi kun joku tärppäisi! Seuraavia käymisen arvoisia messuja ovat vapaa-aikamessut 29.-30.3. ja kädentaitomessut 5.-6.4.

Messupäivän päätteeksi oli ihana päästä syömään Amarilloon. Pikkuisen kipeänä iso hampurilainen täytti mahan helposti. Kotona ilta meni telkkua katellessa ja surffaillessa. Ja taisi se mambopipokin vähän edistyä.

Torstaina MLL:n kahvilassa parin neulovan äidin kanssa jutusteltiin siitä, millaisia lankoja kukin tykkää neuloa. Toiselle ohuet langat olivat kauhistus ja Nalle-lanka kuului siihen sarjaan, toinen taas oli juuri ihastunut ohuisiin lankoihin. Monissa blogeissa hamsterikuun aikana hehkutettiin paksuja puikkoja ja paksuja lankoja, että nopeasti kuluu grammat ja tulee valmista. Omista mieltymyksistäni huomaan nyt, että tuo Mambo on tosi hidasta neulottavaa MarioMyssyn ohjeen mukaisilla 5 mm puikoilla. Tuntuu ettei valmistu ikinä! Mutta toisaalta myssystä tulee paksu ja tiivis, millaista olen toivonutkin. Että taitavat mulle olla kauhistus paksut langat. Tai sitten se on vain tämä yhdistelmä mikä tökkii (paksu lankat ja liian pienet puikot).

Ollaan myös parin neulovan mammaystävän kanssa mietitty neulepiirin perustamista, tai että edes me joskus neulottais kimpassa. Pitäisi vaan saada organisoitua hyvä paikka, kaikille sopiva aika ja lastenvahdit/vahti. Meillä kyllä olisi tilaa ja isäntäkin taipuvainen... *jatkaa kypsyttelyä*

Tässä vielä yksi lähdes valmis työ. Kuten näkyy, laiska ei ole jaksanut päätellä lankoja, kun mambo huutelee neulomaan.
Ailinlapaset 2 v Jerelle
Lanka: Nalle Colori turkoosikirjava ja mustankirjava
Puikot: 3,5 mm bambut
Kulutus: xx g
Muuta: 12 silmukkaa puikolla, 6 s peukalolle, 10 sinistä raitaa neulekuviossa

1 kommentti:

Bilkis kirjoitti...

Siankorvista kommenttia...aikoinaan niitä tuli laitettua lavallisia piikkeihin kaupassa töissä ollessa. Päivän jälkeen haisin aina siankorvilta ym. koirien herkuilta. Oi niitä aikoja!

Paranemisiin...