sunnuntaina, marraskuuta 29, 2009

Oppitunti langankerijälaitteesta

Vihdoin tein suuren investoinnin synttäreideni innoittamana ja ostin Poppelista sillä erää viimeisen langankerijälaitteen 18.11. Samalla kyselin, onko pingotussettejä kaupan, ja kauppias lupasi selvitellä, saisiko niitä jostain valikoimiinsa. Viimein perjantaina päätin sisäänajaa kerijän ja katsoa, miten homma toimii. Viritin sekä laitteen että vyyhdinpuut olohuoneeseen lasten mentyä petiin (tapaturmariskin minimointi). Ensinnä kaivoin vyyhdin Evillaa, virolaista villaa (vyyhti toinen vasemmalta, sinistä ja harmaata sisältävä). Homma toimi muuten hyvin, mutten hoksannut pitää lankaa kireänä sormillani. Kerästä tuli löysä ja iso. Päätin keriä kerän uudelleen ja siitä tuli huomattavasti parempi. Päätin kaivaa pari muutakin vyyhtiä kaapista. Vastaan tulivat O-Wool (kevään sny kierrokselta), Kamena (viime syksyn sny kierrokselta) sekä Paris Musette (kesätyön kunniaksi). O-Wool keriytyi "hups vaan", samoin Kamena, joten totesin klo 22.30 ottavani vielä yhden vyyhdin, ihanaisen Ilun värjäämän langan. Vaan kävipä niin, että vyyhti oli liian pieni vyyhdinpuuhuni. "No, meneehän se tuossa kädellä..." ajattelin, ja sain karvaasti todeta sen virheeksi. Varmaan jo arvaattekin: kauhea sotkuhan siitä seurasi ja klo 00.30 päätin luovuttaa ja mennä maate. Seuraavalle päivälle jäi tunnin verran selviteltävää. Onneksi lanka oli pehmoista ja liukasta, joten solmuja ja takkuja ei päässyt syntymään eikä lanka tykännyt kyttyrää myttyröitymisestä eli ei nuhjaantunut eikä mitään (onneksi!!). Ja ihanaa sitä oli käsissä pyöritellä, vaikka harmitti moinen kämmi. Facebookista joku lienee jo lukenutkin aiheesta, mutta laitetaan tähän vielä lista muistiin itselle:

1) Pidä lanka kireänä sormilla, kun kerit sitä vyyhdinpuilta laitteeseen.
2) Käytä vyyhdinpuuta, vaikka vyyhti olisi liian pieni -> keksi viritelmä.
3) Älä totea klo 22.30 "mä ihan nopeasti tän kerin, vaikkei mahdu vyyhdinpuulle..."
4) Luovuta ajoissa, jos vyyhti menee sotkuun. Virkeillä silmillä näkee paremmin sekä selvittää sotkua että tehdä kouluhommia...


Tässä vielä kerät:Vironvilla, o-wool, Kamena ja Paris Musette.

PS. Mitä eroa on vironvillalla, jos se on 6/2 tai 8/2? Ohuempaa tuo 8/2? Ainakin näin silmämääräisesti näyttäisi. Kertooko tuo jotain metrimäärästä?

maanantaina, marraskuuta 23, 2009

Marrassnyy

Päivä alkoi harmaana ja kiireisenä lasten kerho- ja hoitokyydeillä. Koitin koko aamupäivän tehdä kouluhommia vaan keskittymiskyky ei tahtonut millään riittää. Samalla revin harmaita hiuksiani ihanaisen Wordin kanssa: ryhmätyö ei näytä omalla koneellani ollenkaan samalta kuin toisen koneella (asettelut). Toisella kun on word 2007 ja omalla koneellani 2003. Koita siinä sitten tehdä töitä, kun asetukset menee ihan pieleen jotain muokatessani. Mur. Vaan kirjastossa kun jupisin asiasta sain vinkin, että tallennettaessa rtf-muotoon asiakirjojen pitäisi aueta kaikilla mahdollisilla ohjelmilla, myös Macillä, oikein. Kiitos Heli! Laitanpa tämän visusti korvantaakse jatkoja ajatellen. Toivottavasti muutkin hoksaisivat tämän niin ei tarvitsisi purnata sitä, miten toisten tekemät hienot ryhmätyöt eivät aukea omalta koneelta, kun ne on tehty koulussa 2007 versiolla, mikä harvemmalla opiskelijalla on kotona.

Pihinän ja puhinan innoittamana imuroin kämppää aamupäivän. Tällaiset päivät, joina ei saa mitään aikaa, nostavat stressikerrointa. Deadlinet alkavat kohta paukkua koulutöiden osalta. Vaan jospa huominen kompensoisi tätä päivää.

Päivää piristi äitini vierailu, hänen tuomansa kukkaset ja herkut sekä hiusten käsittely :) Otsuri ei enää pistele silmiä ja palisanteri-nimistä väriä tuupattiin tukkaan. Kyllä taas kelpaa olla :) Ja pihinän ja puhinan keskelle osasi snyynikin sopivasti postittaa pakettinsa. En osannut odottaa pakettia vielä, kun sny juuri kirjoittelu olevansa flunssan kourissa. Toivottavasti olosi on jo helpottanut!

Kaunissa marimekon pussissa oli keriä vähän joka lähtöön! 2 kerää Rose-mohairia päätynee huiviksi, Maijoista tulisi makoisat sukat tai lapaset ja Butterfly-silkkilanka hinkuu kaulahuiviksi. Lett-Lopi ja Iceland vielä odottavat visiota. Kiitokset kivasta paketista Sny!

sunnuntaina, marraskuuta 22, 2009

Lahjatoiveita

*Muokattu 10.12.2009 klo 21:50. Lisäsin Zauberball-langan kohtaan pari uutta ihanaa väriä.*

Monet ovat kyselleet, mitä minä haluaisin joululahjaksi. Synttärirahatkin ovat vielä suurelta osin käyttämättä, mutta ajattelin tähän listata sellaisia mieluisia asioita, jotka ilahduttaisivat.

*Cascade220-lanka kaikissa väreissä, erityisesti punaiset, ruskeat, keltainen, oranssi, omenanvihreä. Yhdestäkin vyyhdistä saa jo kaulahuivin.

*Zauberball-lanka, väreistä mieluisimmat mustaherukka, suklaakerma, Charisma ja durch die Blume.

*Muumimukit.

*Muumi-teerasia, jossa mielellään pikkumyy tai muumimamma (linkin kuvassa mörrrrrkö)

*Lahjakortit esim. hierojalle tai kasvohoitoon tms. tai ostoslahjakortti johonkin putiikkiin, esim. S-ryhmän lahjakortti.

*Vetoketjuhuppari ja/tai neuletakki ja/tai marimekon paita

*Neulatyyny

*Pingotussetti, esim. tämmönen

*villasukkia, lapasia,huiveja... neulottuja tiskirättejä...

*Varapäreitä, pinnanvenytystä, ja neulonta-aikaa ;) Rinnakkaisvuorokausi?

* Teetee Aurea kaikki värit

* Kutojapupu-muki

* Isoja muovilaatikoita lankojen järjestämiseksi, pienempiä muuhun käyttöön. Myös peltiset on kivoja :)

Lasten toiveita voi kysellä tarkemmin, mutta yleisestihän KAIKKI lelut ovat toivelistalla. Vanhemmat kuitenkin toivovat, että lahjoihin panostettaisiin. Mieluummin yksi arvokkaampi ja KESTÄVÄ lahja kuin useampi halvempi, jotka ovat samana iltana rikki. Legot ja Hot Weels -autot ovat kovassa huudossa. Kirjoista Tatu ja Patu -sarjan kirjat ovat hyviä ja Autot-Cars-kirjat kiinnostavat poikia. Perinteisesti olemme toivoneet joitakin DVD-elokuvia, mutta ne ovat vielä mietinnässä. Mutta tässä vähän osviittaa mietiskeleville ja kyseleville. Ja lisää saa kysellä ja päivitän tätä kirjoitusta tarvittaessa.

maanantaina, marraskuuta 16, 2009

Lapset lääketutkimuksiin ilman vanhempien lupaa?

Mieheni kirjoitti aiheesta blogiinsa, käykääpä tutustumassa. Aiheesta päivän Iltasanomissa ja adressi täällä. Näin vanhempana tuntuu käsittämättömältä, että tuollainen laki voisi mennä läpi.

tiistaina, marraskuuta 10, 2009

Sairastuvalta päivää.

Viime viikolla oma niskani ja selkäni alkoivat särkeä alkuviikosta. Torstaina nousi kuume Elmerille kadoten perjantain aikana nousten lauantaina Jalmarille. Nyt Jalmari alkaa olla lähes kuumeeton, mutta Elmeri nostatti maanantaina uuden kuumeen, joka huitelee jatkuvasti 38,5-39 paikkeilla. Maanantaina kävimme terveysasemalla istumassa 1,5 h, tai pojat kyllä jaksoivat mellastaa melki koko ajan... Itse olin ihan poikki, kun olin edellisen yön melkein valvonut. Vielä 1:30 katsoin kelloa ennen unen tuloa, ja klo 3-4 Elmeri sai itkukohtauksen ja häntä lääkittiin. Sen jälkeen jäin kuuntelemaan, hengittääkö poika. Joten isännän lähtiessä hakemaan Ventolinea totesi hän, että tässähän on tamiflukin. "Mitä??" olin ihan öönä. En siis ollut katsonut reseptiä terveysasemalla, kun oletin sen olevan vain ventoline-resepti kurkunpääntulehdusyskää helpottamaan. No, toivottavasti kuurista on apua. Omakin olo on kuumeinen, isäntä on myös loppuviikon sairaslomalla. Kouluhommat ja kotihommat jää jalkohin ja stressi meinaa iskeä, mutta eipä sairaana (tai lasten sairastaessa) paljoa ehdi ja jaksa.

Vanhenin kuun lopulla jälleen. Sain pääosin rahaa lahjaksi ja kehoituksen ostaa itselle jotain kivaa. Ostaa päräytin siis tämmöisen ihanuuden, joka saapui sopivasti tiistaina sairaspäivääni piristämään:
Ilun Handusta vyyhti ihanaisen pehmeää 100% BFL-villaa ja väri on nimeltään I'm a Soul Man. Nam.

Lisäksi Laura-ystäväiseni lahjoi minua ihanaisilla vyyhdeillä Utunan värjäämää kampalankaa, Ringa-neitiä ja tehtävä on tehdä itselle jotain ihanan naisellista :) Onnistuu!

Isänpäivälahja odottaa vielä postitusta, joten kuvia siitä myöhemmin. Löysin kuitenkin sitä tehdessäni uuden rakkauden, jonka nimi on Cascade 220 Wool. Pehmoinen, lämmin ja hyvän vahvuinen lanka. Nam, pinkkiä, burgundia, oranssia, keltaista, omenanvihreää ja ylängönvihreää. Herrrrkullisia värejä! Näitä saa ainakin Secret Woolista. No, jos mä ihan vaan vähän vilautan sitä lahjaa...