torstaina, marraskuuta 27, 2008

SNY on loppu ny :(

Sain viimeisen pakettini tiistaina, mutta Elmeriin iskenyt mahatauti ja armoton kasa koulutöitä viivyttivät blogaamista. Pahoittelut Heini! Tässä siis viimeinen paketti, ja lahjojakseni paljastui Heini :) Tai oikeastaan Heini paljastui jo tämän paketin tullessa, kun kierrätyskuoresta putosi peitelappu pois, mutta ei se menoa haitannut! Mullakin on tapana jemmata kuoret uusiokäyttöä varten :)
Paketti sisälsi Taika-lehden inspiraatioksi askarteluihin, puikkostoppareita aina tarpeeseen, kaksi kerää woolia eli valkoisen ja kool aid värjätyn herkullisen punaisen (ilmeisesti myös tässä kuvassa?), ihan itse alusta asti tehdyn muistikirjan (nostan hattua, wau!!) ja tummaa suklaata.

Iso kiitos vielä kerran ja halaukset! Olet osannut keksiä just hyviä paketteja ja ei haittaa, vaikket ehtinyt mitään neuloa minulle :) En ehtinyt minäkään omalleni :( Jospa seuraavalla kierroksella? Onnistuin eilen pöytää siivotessani tunkemaan kirjeesi hyvään talteen jonnekin, joten en nyt muista, mitä muuta piti kommentoida... Olen joka tapauksessa ollut hurjan tyytyväinen syksyn paketteihin, kiitos! Tässä vielä lähikuvaa kool aid väristä ja muistikirjasta:


Loppuun vielä pari kuvaa tekeillä olevista huiveista. Sama malli, eri lanka:


Ruskea Lohtu Utunan Uhtu, vanha roosa Novitan Wool. Malli Minttumaari. Hyvin korostuu noissa langan ja puikkokoon ero: Woolia neulon 4,5 mm puikolla, Uhtua 2,5 mm puikolla. Mallikertoja (kaaviota 2) Woolissa 6 , Uhdussa 7. Lankaa jäljellä noin 5 g ja 35 g. Mutta Uhtu-parka joutuu hetkeksi väistymään, joululahjatehtailua tiedossa urakalla!

O-ou, Jalmari kävi porisemassa mahaansa... jäämme tarkkailemaan tilannetta.

lauantaina, marraskuuta 22, 2008

Uusi Ulla ilmestynyt!

Eli käykääpä tutustumassa uusiin ohjeisiin ja mm. artikkeliin Ekolangoista. Itsekään en vielä kaikkea ehtinyt katsomaan, mutta perehdyn paremmalla ajalla tarkemmin.


(klikkaa kuvaa^)


Lisäksi sain tämmöisen tunnustuksen AnneHelenalta, iso kiitos!

Palkinnon saa ilmeisesti jakaa 7:lle eteenpäin, mutta ei ole pakko niin monelle. Jään vielä miettimään, kenelle jaan ja palaan asiaan. Jalmari nimittäin sairastaa jälleen, viime yö oli risainen kipeän korvan takia. Sama korva, johon saatiin kuuri jo syyslomalla ja maanantaina kontrollissa uusi kuuri :( Nyt on kuumettakin. Palokasta sanoivat, että maanantaina näytille omalle lääkärille, jos on vielä kipeä. Vaikka antibiootti oli kolmen päivän kuuri niin vaikuttaa edelleen elimistössä, joten toivotaan, että tauti nujertuu nopeasti. Kulkee ajatuksen vähän klimpeissä, ei olekaan aikoihin näin valvotellut kumpikaan muksu. Ehdottomasti siis päiväunille tänään :)

Oliko mulla muuta asiaa? Ei kai...

tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Spirogyra


Spirogyra-kämmekkäät
Lanka: Garnstudio Fabel, väri 161
Kulutus: 47 g
Puikot: 2,5 mm ja 3 mm
Muuta: Tein mallikertoja enemmän kuin ohjeessa eli viiden mallikerran sijaan tein 7 ohuemmilla puikoilla varteen ja kahden sijasta kolme peukun yläpuolelle. Ovat napakat ja hyvät kädessä, pääsevät tositoimiin torstaina.

Eli nämä tekaisin itselleni lähinnä koulukäyttöön, ja tulevat käyttöön myös kotona koneella istuessa. Pitkät varret lämmittävät palelevia käsivarsia 3/4-hihaisten paitojen kanssa. Näin on myös Lapaskuun saldo avattu, joten Kinnaskoppaan paiskaan :) Ylempi kuva on Jalmarin ottama, harjoittelee niin kovasti valokuvaamista, että vanhemmat miettivät digipokkarin ostamista, kun digijärkkäri on PIKKASEN iso 4-vuotiaan käsissä.

Olen paljastunut!

Salainen neuleystävärinki lähenee loppuaan. Itse paljastuin tänään, omani paljastuspakettia vielä odottelen. Olen saanut syksyn lahjoa AnneHelenaa. Oli mukava keksiä paketteja, kun väri- ja materiaalimaut osuivat yksiin, ja mukava oli lukea ilahtuneita kirjoituksia blogista :) Mulle on näköjään käynyt oharit, enkä ole muistanut kuvata lähettämiäni paketteja :( Mutta onneksi AnneHelenalta löytyy kuvia!

Ensinnä elokuussa lähetin punaisia värejä eli Huopasta ja liinan. Liina ei ole omaa käsialaa, vaan kaappiin lojumaan jäänyt arpajaisvoitto. Kiva että pääsi käyttöön!

Syyskuussa lahjoin Tennesseellä, Kid Mohairilla ja muistikirjalla. Muistikirja löytyi Nivalasta elokuun sorsajahtireissulla ja oli mielestäni kaunis ja SNYni värimieltymyksiin passaava. Kirja oli muoveissa, joten oli positiivinen yllätys nähdä myös kauniit sisäsivut blogista.

Lokakuussa lähetin loput Nivalasta tekemäni löydöt eli 6 kerää Rose Mohairia. Näistä toivottavasti taikoo jotain vähän isompaa, vaikka hartiahuivin tai pontson. Laitoin mukaan parit kopiot Syksyn Novitasta, tunikoiden ohjeita muistaakseni. Myöhemmin lueskelin tietojasi uudelleen ja huomasin, että sinullehan tulee novita...

Marraskuun pakettiin keräsin teemaksi paikallisia tuotteita eli Piikun huivilankaa ihanissa ruskeissa sävyissä, Utunan Nytti-lankaa värinä Selenansulka sekä suklaatia ja marmelaatia Sate herkkutuote puodista. Kiiltokuvat nappasin JKLn Tiimarista.

Kiitokset vielä mukavalle lahjottavalle ja siunausta joulunodotukseen!

PS. Uuden kierroksen ilmoittautumiset alkavat 15.12.2008 ;)

maanantaina, marraskuuta 10, 2008

SE on valmis!

Eli ensinnä Frejalle tiedoksi, että ei kannata katsoa tätä loppuun asti, jos haluat saada huivin ensinnä :) Tiedossa siis kuvia valmiista Kiristä! Projekti on ollut pitkä, varmaan vuosi takaperin (vai jo kauemman aikaa sitten...?) ostin langan ja mietin, kenelle tästä tulisi ja mitä. Lopulta löytyi oikea lahjottava ja oikea malli ja huivi on ollut puikoilla varmaan puoli vuotta (?). Toivottavasti on mieluisa :) Ja kuvia in action ois kiva saada ;)

Mutta ensinnä pari kuvaa lauantailta. Kerin Utunan vyyhtejä ja tässä todistusaineistoa:


Yllä Uhtu-huivilanka väriltään Lohtu ja alla Uura väriltään Aljopuu.

Tuli vain tenkkapoo, kun huomasin, ettei pöytälevy mahdukaan vyyhdinpuun kiinnikkeeseen. Sitten keksin tuon leikkuulaudan. Kerin vyyhdin Uura Aljopuuta sekä Uhtu Lohtua. Uurasta syntyi isänpäivälahja, juuri ja juuri kaulanympäri riittävä kaulain kiinnitettäväksi hakaneulalla tms. Lämmin se varmasti on, toivottavasti pääsee käyttöön eikä ole liian piukka. Aika tarkasti meni koko 50 g vyyhti ja näin kauniisti värit sojuvat:

Mittoja en muistanu ottaa tarkemmin. 35 silmukkaa 5 mm puikoilla, 1 o 1 n niin pitkästi kun lankaa riittää. Tosi ihanan lämpöinen ja pehmoinen valmiina, mutta pehmoisiin lankohin viimeaikoina tottunut "lankasormi" oli aika kovilla lopuksi, kun hirveää kyytiä viime tipassa väänsin lahjaa :) Nimi voisikin olla "yhden iltapäivän kaulain". Ehkä 30 s olisi riittänyt, olisi tuonut vähän lisäpituutta, mutta tämä meni nyt näin. Uhtu vielä odottaa mallia... kolmiopitsihuivimalleja saa vinkata ;)

Ja tattadadaa! Saanko esitellä toistaiseksi isoin tekemäni huivi, Kiri:

Kiri
Koko: 228 cm x 123 cm
Lanka: Novita Kid Mohair, väri 371, tumma sammalenvihreä
Puikot: 6 mm pyörö
Kulutus: 204 g

Ja kuten näkyy, päädyin pingottamaan sen petarin suojuksen päälle. Ei paras mahdollinen paikka (nuppineulat raapii lattiaan eivätkä pysy ihan niin hyvin kuin esim patjaan tökättäessä), mutta mahtuihan se. Ehkä olisi vieläkin voinut isommaksi pingottaa. Hauska oli saada kommenttejanne kysymykseeni, ehkäpä joskus uskaltaudun kokeilemaan (jahka isäntä ensin antaa luvan...)

perjantaina, marraskuuta 07, 2008

Pingotuspähkäilyä ja uutta projektia

Olen tässä pähkäillyt, että te ketkä pingotatte huivin parisänkyyn petarin alle, nukutteko siinä sängyssä?? Mulla olisi vihdoin Kiri valmis ja pingotusta vailla, mutta mietin, minne se mahtuu (arvioitu koko yli 240 cm x yli 120 cm) . En kyllä uskaltais meidän petiin sitä laittaa, täytyy kehittää jotain muuta. Jossain repajaa petarin suojuspussi, jospa siihen saisi viriteltyä.

Uutta projektia pukkaa! Olin kovin otettu, kun minulta kysyttiin kiinnostusta tehdä huivi Utunan jommasta kummasta huivilangasta. Vaikeahan näistä oli valita, mutta päädyin tuohon ohuempaan ruskeaan Lohtu-väriseen :) Jospa pääsisin samalla sisäänajamaan 2,5 mm pitsiaddini? Malli on vielä hakusessa, vinkkejä otetaan vastaan.

maanantaina, marraskuuta 03, 2008

Paraphernalia



Paraphernalia-sukat
Koko: 40
Lanka: Garnstudio Fabel, väri 520
Puikot: 2,5 mm
Kulutus: 84 g

Valmistuihan ne, tosin eivät sitten ehtineet sukkasatoon :( Eilen illalla sain valmiiksi ja ovat kyllä aivan ihanat jalassa! Paininkin tässä itseni kanssa, että voinko lupauksestani huolimassa käydä ostamassa pari kerää tänään Jyväskylässä aukeavasta uudesta liikkeestä Poppelista, kun tarjouksessa ovat ... Tosin niistä tulisi jonkin sortin pitkävartiset kämmekkäät Lapaskuun Kinnaskopan kunniaksi. Välillä kaipaan sellaisia, kun 3/4-hihoilla palelee ranteita.

Palailen koira-aiheeseen paremmalla ajalla. Tarttee kiiruhtaa kaupunkiin sekä ostoksille että kouluun. Toiseksi viimeinen kerta ensiapua, sitten loppuu nämä myöhäiset maanantait (14.15-17.30)

*edit* Poppeli-mainoksen bongasin Terhin Silly Licks -blogista, heilutuksia ja kiitoksia!